Πασχαλινό αυγό | Γιατί είναι πιο νόστιμο από μια απλή σοκολάτα;

Οι ειδικοί εξηγούν την αλήθεια πίσω από τη γεύση της πασχαλινής σοκολάτας.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί η σοκολάτα του Πάσχα σου φαίνεται πάντα πιο νόστιμη από την "κανονική"; Δεν είσαι η μόνη σου! Υπάρχει λόγος που κάθε αυγό ή λαγουδάκι σοκολάτας σου χαρίζει εκείνη τη μοναδική, σχεδόν μαγική γεύση. Δεν είναι μόνο η μορφή ή η εποχή, είναι το πώς φτιάχνεται, το τι περιμένεις, και ναι… ίσως και λίγη νοσταλγία από τα παιδικά σου χρόνια.

Αν είσαι έτοιμη να μάθεις τι κρύβεται πίσω από αυτή τη γευστική διαφορά, οι σοκολατοποιοί έχουν τις απαντήσεις.

Ίδια υλικά, διαφορετική διαδικασία

Η σοκολάτα που βρίσκεις στα πασχαλινά αυγά περιέχει τα ίδια υλικά με τη συνηθισμένη σοκολάτα. Τουλάχιστον όταν μιλάμε για ποιοτικά, χειροποίητα προϊόντα.

Η Jinsun Kim, ιδιοκτήτρια της Kakawa Chocolates, λέει πως οι μεγάλες εταιρείες μπορεί να αλλάζουν λίγο τη συνταγή: "Μερικές μάρκες που παράγουν μαζικά σοκολατένια αυγά, μπορεί να προσθέτουν περισσότερα έλαια ή βούτυρο κακάο για να κάνουν τη σοκολάτα πιο ρευστή", εξηγεί.

Ωστόσο, αν επιλέγεις χειροποίητες ή καλλιτεχνικές σοκολάτες, τότε τρως την ίδια σοκολάτα με τις κλασικές μπάρες.

Ο Bruce Nethercote από τη Chocilo εξηγεί ότι: "Οι μεγάλοι παραγωγοί μπορεί να χρησιμοποιούν σοκολάτα που "γυρίζει" καλύτερα στα καλούπια και διευκολύνει τη διαδικασία."

Η διαδικασία μορφοποίησης του αυγού

Για να φτιαχτεί ένα σοκολατένιο αυγό, η σοκολάτα περνάει από μια μοναδική διαδικασία:

  • Ρίχνεις τη σοκολάτα σε μισό καλούπι αυγού
  • Ενώνεις τα δύο καλούπια
  • Τα βάζεις σε μια "σβούρα" που τα περιστρέφει, ώστε η σοκολάτα να απλωθεί στα τοιχώματα.
  • Μετά το καλούπι περνάει από τη διαδικασία της ψύξης και ανοίγεται για να αποκαλυφθεί το αυγό!

Διαβάστε περισσότερα στο shape.gr