Ήταν μια ακόμη γιορτή για την ελληνική κουζίνα. Στις 2 Απριλίου και στο Makedonia Palace έλαβε χώρα η μεγάλη απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2025 από το αθηνόραμα, στο πλαίσιο του θεσμού των Χρυσών Σκούφων. Ανάμεσα στα εξαιρετικά εστιατόρια που βραβεύτηκαν και αυτά των Κυκλάδων, πιστοποιώντας την υπεροχή της σκηνής των δημοφιλέστερων ελληνικών νησιών.
Πιο συγκεκριμένα, η "οικογένεια" των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας, που για φέτος αποτελείται από 88 εστιατόρια, είδε το 1/4 από τις διακρίσεις της βραδιάς να πηγαίνουν στις πάντα πολύ δυναμικές Κυκλάδες (με 22 εστιατόρια, 5 εκ των οποίων στη Σαντορίνη και 5 στη Μύκονο).
ΚΥΚΛΑΔΕΣ
SELENE / ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ / ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ - 15,5/20
Executive chef: Έκτορας Μποτρίνι / Σεφ: Θωμάς Μπόσμος
Το θρυλικό εστιατόριο της Σαντορίνης "Selene" αναβιώνει μέσα στη μοναδική ατμόσφαιρα του παλιού καθολικού μοναστηριού των Φηρών από τον όμιλο Katikies και τον Έκτορα Μποτρίνι. Ο σπουδαίος σεφ προτείνει μια ξεχωριστή ελληνική μοντέρνα κουζίνα με έμφαση στα υλικά της Σαντορίνης, που ξεδιπλώνεται είτε αλά καρτ είτε μέσα από ένα μενού γευσιγνωσίας στην υπέροχη περίκλειστη αυλή με τις τοξωτές καμάρες και τους φοίνικες.
CHES / ΙΟΣ / ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ - 15/20
Executive chef: Αλέξανδρος Τσιοτίνης / Σεφ: Σπύρος Τζίλης
Στην ωραιότερη παραλία της Ίου, στον κόλπο του Παππά, το εστιατόριο του ξενοδοχείου "Calilo" δημιουργεί σύγχρονη ελληνική κουζίνα, αποτελώντας "έκπληξη" για τους επισκέπτες του νησιού.
Διαβάστε περισσότερα athinorama.gr