
Τα παρακάτω κουλούρια Θεσσαλονίκης ολικής άλεσης είναι η ιδανική επιλογή για ένα υγιεινό και θρεπτικό σνακ. Με το μέλι και το ταχίνι ανάμεσα στα συστατικά τους, χαρίζουν μια υγιεινή εναλλακτική στα παραδοσιακά κουλούρια που συνήθως περιέχουν ζάχαρη. Το αλεύρι ολικής άλεσης, οι σπόροι και οι νιφάδες βρόμης προσφέρουν επιπλέον φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά, κάνοντάς τα όχι μόνο απολαυστικά αλλά και θρεπτικά. Εύκολα και γρήγορα να ετοιμαστούν, είναι τέλεια για να τα απολαύσεις ως πρωινό, ενδιάμεσο γεύμα ή ακόμα και ως υγιεινή επιλογή για τη δουλειά ή το σχολείο!
Κουλούρια Θεσσαλονίκης ολικής άλεσης
Υλικά
Για τη ζύμη
- 260 γρ. νερό
- 8 γρ. ξηρή μαγιά
- 65 γρ. Μέλι
- 25 γρ. ταχίνι
- 12 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 350 γρ. σκληρό αλεύρι
- 50 γρ. ελαιόλαδο + έξτρα για τον πάγκο και το μπολ
- 8 γρ. αλάτι
Για τη σύνθεση
- 500 γρ. νερό
- 60 γρ. μέλι
- 20 γρ. λιναρόσπορο
- 80 γρ. σουσάμι, λευκό
- 100 γρ. νιφάδες βρόμης
- 50 γρ. ηλιόσπορο
Διαβάστε περισσότερα στο shape.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr