Πασχαλινά κουλουράκια | Η πανεύκολη συνταγή χωρίς μίξερ του Άκη Πετρετζίκη, για να μοσχομυρίσει το σπίτι

Φέτος στις γιορτές θα τους εντυπωσιάσεις όλους με τα πιο λαχταριστά πασχαλινά κουλούράκια που δεν θέλουν καν μίξερ.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Το Πάσχα πλησιάζει και μαζί με αυτό το σπίτι ντύνεται στα γιορτινά και αρχίζει να μοσχοβολά με τι συνταγές για πασχαλινά κουλουράκια και τσουρέκια. Αν θέλεις και εσύ να εντυπωσιάσεις μικρούς και μεγάλους με τα πασχαλινά κουλουράκια σου δεν έχεις παρά να καολουθήσεις τη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη. Δεν θα χρειαστείς μίξερ και θα έχεις σε λίγο χρόνο το καλύτερο αποτέλεσμα για τα πιο νόστιμα πασχαλινά κουλουράκια.

Η τέλεια συνταγή για όσους θέλουν μια εύκολη συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια χωρίς μίξερ.

Υλικά:

  • 750 γρ. αλεύρι γ.ό.χ.
  • 200 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 250 γρ. βούτυρο Lurpak, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 γρ. μαστίχα, προαιρετικά
  • 7 γρ. μαχλέπι, προαιρετικά
  • 1 πρέζα κρυσταλλική ζάχαρη
  • ξύσμα πορτοκαλιού, από 1-2 πορτοκάλια
  • 2 βανιλίνες
  • χυμό πορτοκαλιού, από 1-2 πορτοκάλια
  • 100 γρ. γάλα πλήρες
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κρόκους, από μεσαία αυγά + 1 έξτρα αραιωμένο με νερό

Εκτέλεση:

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Ρίχνεις σε ένα μπολ το αλεύρι, την άχνη ζάχαρη και το βούτυρο, και τρίβεις με τα χέρια όλα τα υλικά μέχρι να διαλυθεί τελείως το βούτυρο. Βάζεις σε ένα γουδί τη μαστίχα, το μαχλέπι και τη ζάχαρη, και σπας καλά μέχρι να διαλυθούν όλα τα υλικά και να πάρουν τη μορφή σκόνης. Ρίχνεις το μείγμα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και προσθέτεις το ξύσμα πορτοκαλιού, τις βανιλίνες, τον χυμό πορτοκαλιού, το γάλα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τους κρόκους.

Ανακατεύεις αρχικά με μια κουτάλα και στη συνέχεια πλάθεις με τα χέρια μέχρι να έχεις ένα εύπλαστο ζυμάρι. Τοποθετείς ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί. Πλάθεις τα κουλουράκια στα σχέδια της αρεσκείας σου. Το κάθε κουλουράκι θα πρέπει να ζυγίζει 30 γρ. και θα βγουν συνολικά 36-38 τμχ. Μεταφέρεις την πρώτη δόση στο ταψί (περίπου 9 κουλουράκια) και τα αλείφεις με τον κρόκο. Μεταφέρεις το ταψί στον φούρνο και ψήνεις για 25-30 λεπτά.

Επαναλαμβάνεις τη διαδικασία για τις υπόλοιπες 3 δόσεις. (Ιδανικά βάζεις 1 δόση κάθε φορά. Εναλλακτικά ψήνεις 2 δόσεις και στη μέση του ψησίματος αλλάζεις τη θέση των ταψιών.) Αφαιρείς τα ταψιά από τον φούρνο και σερβίρεις.