
Το παιδί πάει στον παιδικό σταθμό ή στο προνήπιο κι εκεί κάνει τις πρώτες του φιλίες. Γνωρίζει παιδιά- αγόρια και κορίτσια- που τα βλέπει κάθε μέρα, τα μαθαίνει, τα συμπαθεί. Κι επιλέγει- χωρίς να καταλαβαίνει γιατί- με ποιους ταιριάζει περισσότερο. Κι έτσι ο Γιώργος θα αρχίσει να κάνει παρέα με την Κατερίνα γιατί ζωγραφίζουν μαζί κάθε μέρα και η Ελίνα θα κάνει παρέα με τον Φίλιππο γιατί γελάσανε πολύ όταν η δασκάλα τους διάβαζε ένα βιβλίο με δεινόσαυρους.
Και κάπως έτσι, όπως συνέβαινε πάντα, οι γονείς θα ενδιαφερθούν για τις φιλίες των παιδιών, θα γνωρίσουν τους γονείς και θα κανονίσουν playdates στην παιδική χαρά ή στο σπίτι. Αν, μάλιστα, τα παιδιά είναι διαφορετικού φύλου, σιγά-σιγά οι μαμάδες θα αρχίσουν να αυτοαποκαλούνται συμπεθέρες και θα αρχίσουν τα "πειράγματα” για τους γάμους, για το τι όμορφη νύφη έχω και τι δυνατό γαμπρό.
Μπορεί όλα αυτά να τα έχουμε ζήσει στην παιδική μας ηλικία και κάποιες φορές να μας φαίνεται και χαριτωμένο, όμως δεν οι ψυχολόγοι δεν συμφωνούν απαραίτητα ότι είναι υγιές για τα παιδιά. Γιατί, θα πεις, πάλι; Όλα λάθος τα κάνουμε κι όλα δημιουργούν τραύματα; Υπάρχουν κάποιες συμπεριφορές που μπορεί να έχουμε συνηθίσει και να μας φαίνονται αθώες, αλλά δεν είναι κακό να ακούσουμε και μια πιο επιστημονική άποψη. Τουλάχιστον ας μας προβληματίσει.
Διαβάστε περισσότερα στο themamagers.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr