
Σουξέ της Θεσσαλονίκης από την πρώτη μέρα που άνοιξε μέχρι και σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά, η Signora Trattoria τσεκάρει όλα τα κουτάκια που χρειάζονται, για να μπορέσεις να απολαύσεις στ’ αλήθεια τη νοστιμιά που έχει να προσφέρει μια ιταλική τρατορία. Κι είναι μια ειδική συνθήκη αυτή. Πρέπει η διάθεση να είναι αλέγρα και χαλαρή, η ατμόσφαιρα χουχουλιάρικη και οικεία, το περιβάλλον ζεστό και φιλικό. Κι ύστερα οι γεύσεις: να είναι απλές, καθαρές και γαλαντόμες, η πρώτη ύλη να "μιλάει" από μόνη της και να έχει πράγματα να πει, η τεχνική να την αναδεικνύει κι όχι να την καπελώνει. Πρέπει όλα να συνωμοτούν ώστε στο προσκήνιο να βγαίνει η ομορφιά της απλότητας. Κι αυτό δεν είναι καθόλου απλό. Άλλο αν οι άνθρωποι σ’ αυτό το μικρό ιταλικό στο κέντρο – απόκεντρο της Θεσσαλονίκης, το κάνουν να μοιάζει έτσι.
Ιδιόχειρα σημειώματα στα ρεζερβέ και φρέσκα λουλουδάκια στα τραπέζια, παρέα με φρεσκοτυπωμένα μενού και χειρόγραφους καταλόγους με τα πιάτα ημέρας, δίνουν στο εστιατόριο τη γλύκα του χειροποίητου και του αγαπησιάρικου, τα σύνεργα των pizzaioli στους τοίχους και οι φιάλες από τον ιταλικό αμπελώνα στα ράφια βάζουν στίγμα στην ατμόσφαιρα, ενώ το σβέλτο, φιλικό σέρβις, που ελίσσεται ανάμεσα στα τραπέζια της μικρής μακρόστενης εσωτερικής σάλας, και του απλόχωρου al fresco καθιστικού στο άνετο πεζοδρόμιο της οδού Παλαιών Πατρών Γερμανού, σιγοντάρει τη ζωηρή ενέργεια που συγκεντρώνει στο μαγαζί το μοδάτο και σοφιστικέ κοινό της πόλης, για πίτσες και ζυμαρικά με comfort νοστιμιά.
Τι δοκιμάζουμε εδώ; Αperitivi και spritz με την τεχνογνωσία της ομάδας "Apallou" είναι το γκαραντί για ξεκίνημα που φτιάχνει τη διάθεση, κι ύστερα δίνουμε βάση στο μενού που υπογράφει ο σεφ Θάνος Πήχας κι εστιάζουμε στα antipasti: το vitello tonnato με αφράτο μοσχαράκι φιλέτο, έχει τόσο εκφραστική τη σάλτσα τόνου που θα ήθελες να έχει άλλη τόση επάνω για να χαθείς στη νοστιμιά της, το arancini tartuffato με ριζότο μανιταριών σε τροφαντή τραγανή κρούστα έχει για αστέρι του την κρέμα παρμεζάνας με τρούφα που πλουτίζει τη μπουκιά, ενώ το μοσχαρίσιο ταρτάρ με μαγιονέζα τρούφας πάνω σε τραγανό νιόκι, συνδυάζει δάγκωμα αέρινο και στακάτο, με το λεμονάτο μαρινάρισμα στο κρέας να δίνει δροσιές.
Διαβάστε περισσότερα στο athinorama.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr