
Αν λατρεύεις τα σπιτικά γλυκά, αλλά δεν έχεις πολύ χρόνο για να ετοιμάσεις στο σπίτι, σου βρήκαμε την πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα από τα αγαπημένα γλυκά των παιδικών μας χρόνων.
Ο Πέτρος Συρίγος ετοιμάζει εύκολη μηλόπιτα στο τηγάνι, που μοιάζει με την κλασσική "μαμαδίστικη" συνταγή.
Υλικά:
- 240 γρ βούτυρο μαλακό
- 320 γρ ζάχαρη
- 4 αυγά
- 300 ml γάλα
- 5 μήλα πράσινα
- 500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 βανίλιες
- 3 κ.τ.γ μπέικιν πάουντερ
- Κανέλα σκόνη
- ζάχαρη άχνη
- Για την καραμέλα: 150 γρ. Ζάχαρη και 1κ.τ.γ νερό
Εκτέλεση:
Σε ένα τηγάνι (28-30 εκατοστά) βάζεις τη ζάχαρη στο κέντρο, ανοίγεις μια μικρή λακκούβα με το δάχτυλο και εκεί πάνω βάζεις το νερό, δεν το κουνάς, το βάζεις στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει καραμέλα, δεν ανακατεύεις καθόλου, όταν πάρει ξανθό χρώμα το βγάζεις απ’ το μάτι.
Στη συνέχεια, χτυπάς με ένα σύρμα το βούτυρο με τη ζάχαρη σε ένα μπολ και προσθέτεις τα αυγά. Προσθέτεις το γάλα με το αλεύρι εναλλάξ και βάζεις και τη βανίλια. Κόβεις το κάθε μήλο στα 8 και τα βάζεις πάνω στην καραμέλα. Τέλος βάζεις το μείγμα του μπολ και ψήνεις στους 180 για 30 λεπτά.
Σερβίρεις με ζάχαρη άχνη και κανέλα
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr