Φαντάζεσαι το τέλειο βράδυ με τους φίλους σου, ταινία και πίτσα, αλλά δεν θέλεις να παραγγείλεις απ' έξω. Λατρεύεις την πίτσα, αλλά τις περισσότερες φορές δεν σου πετυχαίνει η ζύμη ή το ψήσιμο. Τότε δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τα 8 tips των pizza experts που πρέπει να ξέρει κάθε ερασιτέχνης για να φτιάξει τραγανή πίτσα καλύτερη και από του ιταλικού εστιατορίου.
8 tips για τέλεια τραγανή ζύμη πίτσας
1. Βάλε κρύο νερό και ζύμωσε μέχρι η ζύμη να φθάσει στους 26 βαθμούς Κελσίου γιατί παραπάνω καίγεται η μαγιά.
2. Βάλε εμφιαλωμένο νερό στη ζύμη της πίτσας σου γιατί το νερό της βρύσης έχει χλώριο που αποδυναμώνει τη μαγιά και δεν θα σου φουσκώσει το ζυμάρι όπως πρέπει.
3. Επίλεξε αλεύρι με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη. Όσο περισσότερη πρωτεΐνη έχει το ζυμάρι τόσο ποιο όμορφες είναι οι κυψέλες που σχηματίζει στο εσωτερικό του.
4. Ανακάτεψε νερό, μαγιά και ζάχαρη ή μέλι και άσε τη ζύμη να ξεκουραστεί 20 λεπτά. Η ζάχαρη είναι η τροφή της μαγιάς για να φουσκώσει η ζύμη.
5. Μετά το πρώτο ζύμωμα άσε τη ζύμη σε θερμοκρασία δωματίου να διπλασιαστεί.
6. Δίπλωσε σε φάκελο και άσε το ζυμάρι στο ψυγείο κλειστό για 24 με 48 ώρες.
7. Πριν ψήσεις άσε τις μπάλες ζύμης σε θερμοκρασία δωματίου για 4 με 6 ώρες.
8. Ψήσε στους 200 βαθμούς.
Και μην ξεχνάς πολλοί παράγοντες συμβάλλουν στο ιδανικό ψήσιμο, η θερμοκρασία της ζύμη, η εμπειρία, το αλεύρι ακόμα και η διάθεση σου, παίζουν σημαντικό ρόλο.