Τα όσπρια είναι αναπόσπαστο κομμάτι της παραδοσιακής μεσογειακής διατροφής, και όχι άδικα. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, βιταμίνες, και μέταλλα, όπως το σίδηρο, το μαγνήσιο και το φυλλικό οξύ. Επιπλέον, η κατανάλωσή τους έχει συνδεθεί με πολυάριθμα οφέλη για την υγεία, όπως η βελτίωση της καρδιαγγειακής υγείας, η μείωση του κινδύνου για διαβήτη τύπου 2, και η ενίσχυση της πέψης λόγω της περιεκτικότητάς τους σε φυτικές ίνες.
Παρόλα αυτά, ένα συχνό πρόβλημα που αναφέρουν πολλοί άνθρωποι όταν καταναλώνουν όσπρια είναι η δυσάρεστη αίσθηση φουσκώματος και πρηξίματος. Αυτά τα συμπτώματα οφείλονται κατά κύριο λόγο σε ολιγοσακχαρίτες, ένα είδος υδατάνθρακα που βρίσκεται στα όσπρια και που δεν διασπάται εύκολα στο λεπτό έντερο. Ως αποτέλεσμα, τα βακτήρια στο παχύ έντερο παράγουν αέρια κατά τη διάσπαση αυτών των υδατανθράκων, προκαλώντας φούσκωμα και πρήξιμο.
Το ζήτημα αυτό μπορεί να σε αποθαρρύνει από το να εντάξεις τα όσπρια στη διατροφή σου, παρόλο που είναι μια από τις πιο υγιεινές τροφές που μπορείς να καταναλώσεις. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες στρατηγικές που μπορούν να μειώσουν ή και να εξαφανίσουν το φούσκωμα που προκαλούν τα όσπρια.
Διαβάστε περισσότερα στο shape.gr