Follow us

Ο αυτισμός είναι ένα ταξίδι που ποτέ δεν σχεδίασα, όμως αγαπώ τον "ξεναγό" μου (τον γιο μου)!

MissBloom TEAM
αυτισμος

"Ο γιος σας έχει αυτισμό"…

Είπε ο παιδοψυχίατρος σε μένα και στην σύζυγό μου ενώ ο γιος μας έπαιζε στο πάτωμα. Αμέσως, άρχισε να μας εξηγεί ποια θα έπρεπε να είναι τα επόμενά μας βήματα. Ήμουν ήδη αρκετά σίγουρος για τη διάγνωση, όμως άλλο είναι να τα ακούς από κάποιον τρίτο και μάλιστα από γιατρό. Κοίταξα το γιο μου που έπαιζε στο πάτωμα και αισθάνθηκα αμέσως μεγάλη στεναχώρια.

Ήθελα να κλάψω, όμως το ραντεβού δεν είχε τελειώσει ακόμη και οι πληροφορίες που θα παίρναμε ήταν πολύ σημαντικές, οπότε έπρεπε να συγκρατήσω όλα μου τα συναισθήματα. Εξάλλου, έπρεπε να συμμετέχω ενεργά στη συζήτηση καθώς επρόκειτο για το μέλλον του γιου μου.

Όταν τελείωσε το ραντεβού και φύγαμε, δεν ήξερα τί να αισθανθώ. Δεν ήξερα από πού να ξεκινήσω. Και γι’ αυτό, έπεσα με τα μούτρα στην έρευνα, ψάχνοντας να βρω απαντήσεις σε όλα μου τα ερωτήματα.

Διάβασα βιβλία, έψαξα στο διαδίκτυο, μπήκα σε ομάδες και, γενικά, έκανα ό,τι μπορούσα. Πέρασα τόσο πολύ χρόνο μαθαίνοντας από το διαδίκτυο και από τα βιβλία για τον αυτισμό, που θα μπορούσα άνετα να γράψω κι εγώ βιβλίο. Έμαθα τόσα πολλά μέσα απ’ αυτήν την περιπέτεια και μέσω της έρευνας, όμως αυτή απλώς μας υπερφορτώνει με πολλές πληροφορίες.

Κάποια απ’ τα πιο βασικά πράγματα που έχω αποκομίσει από τότε είναι, κυρίως, αποτέλεσμα της μακρόχρονης εμπειρίας μου…

  • Υπάρχουν τόσες πληροφορίες εκεί έξω σχετικά με τον αυτισμό, όμως τίποτε δεν σχετίζεται απόλυτα με το παιδί μου. Μέσα από τα χρόνια, έχουμε μάθει τί είναι αποτελεσματικό γι’ αυτόν και πώς να τον διευκολύνουμε με τη δοκιμασία που περνάει.

Παρ’ όλα αυτά, η έρευνα που κάναμε μας πληροφόρησε σχετικά με τις δυσκολίες με τις οποίες ίσως έρθει αντιμέτωπος ο γιος μας και τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαμε να τον βοηθήσουμε. Επίσης, μέσω της έρευνας έχουμε βρει ανθρώπους που μας καταλαβαίνουν.

Έχουμε έρθει σε επαφή με πάρα πολλές πηγές, σχετικά με την περίπτωση του γιου μου και έχουμε γνωρίσει αρκετούς υπέροχους και συμπονετικούς ανθρώπους, καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της πορείας.

  • Ο αυτισμός είναι ένα ταξίδι. Δεν γνωρίζαμε, όταν λάβαμε τη διάγνωση, τί θα μας επιφύλασσε το μέλλον και, ειλικρινά, ακόμη δεν το έχουμε μάθει. Γνωρίζουμε πού έχει συντελεστεί πρόοδος όπως και πού υπάρχουν ακόμη δυσκολίες και μας αρέσει να βλέπουμε πως έχει βελτιωθεί αρκετά η κατάσταση. Καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, θέτουμε στόχους και είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο να βλέπει κανείς αυτό το μικρό παλικαράκι να τους εκπληρώνει. Το ταξίδι μας είναι συναισθηματικό, αγχωτικό και δύσκολο καθώς απαιτείται προσπάθεια… όμως είναι δικό μας και κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε.

Διαβάστε περισσότερα στο themamagers.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr