Follow us

Η τέλεια συνταγή για vegan σπιτικό brunch | Τα νηστίσιμα pancakes που δεν ήξερες ότι χρειάζεσαι

Εύκολα, γρήγορα και θρεπτικά.

pancakes Unsplush

Αν ψάχνεις μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για να ετοιμάσεις ένα vegan brunch στο σπίτι σου έχουμε την τέλεια πρόταση. Ο Γιώργος Τσούλης ετοιμάζει τα πιο αφράτα και λαχταριστά νηστίσιμα pancakes που θα σε κάνουν να αναθεωρήσεις όσα πιστεύεις για τις vegan λιχουδιές.

Αφράτα, λαχταριστά και πανεύκολα, αυτά τα pancakes θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους.

Υλικά:

  • 480 ml γάλα αμυγδάλου

  • 250 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.

  • 4 κ.σ. λάδι καρύδας

  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

  • 2 κ.σ. ζάχαρη, κρυσταλλική

  • ½ κ.γ. αλάτι

  • Ελαιόλαδο

  • Μπανάνες, φράουλες και σιρόπι σφενδάμου για το σερβίρισμα.

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνεις το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το γάλα αμυγδάλου, το λιωμένο λάδι καρύδας, το αλάτι και τη ζάχαρη και με ένα σύρμα χειρός ανακατεύεις πολύ καλά, μέχρι να δημιουργηθεί ένα λείο μείγμα. Έπειτα, τοποθετείς ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, παίρνεις λίγο χαρτί κουζίνας και το βρέχεις με ελαιόλαδο. Αλείφεις την επιφάνεια του τηγανιού με το χαρτί, παίρνεις 2 γεμάτες κουταλιές από τη ζύμη και τις αδειάζεις στο κέντρο του τηγανιού. Με το πίσω μέρος του κουταλιού, απλώνεις το μείγμα και του δίνεις το σχήμα που θέλεις.

Ψήνεις το pancake από τη μια πλευρά και όταν δημιουργηθούν μικρές φουσκαλίτσες στο πάνω μέρος του, το γυρνάς από την άλλη πλευρά με τη βοήθεια μιας σπάτουλας. Μόλις είναι έτοιμο, το μεταφέρεις σε ένα πιάτο και επαναλαμβάνεις την ίδια διαδικασία με όλο το μείγμα της ζύμης.

Τέλος, σερβίρεις τα pancakes το ένα πάνω στο άλλο μαζί με μπανάνες, φράουλες και σιρόπι σφενδάμου.

Θρεπτικά σοκολατάκια χωρίς τύψεις | Με 3 μόνο υλικά

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr