Follow us

Το νέο σαντουιτσάδικο του κέντρου έχει την υπογραφή της φάρμας Kermes

Στη θέση του παλιού Κώστα, μόλις άνοιξε ένα street food σημείο που αξιοποιεί τα περίφημα κρέατα της Kermes μέσα σε δυο φέτες ψωμί.

σαντουιτς © Λεωνίδας Τούμπανος

Πίσω στο 2013, οι Alex de Zoeten και Ανδρέας Κολλάς -λάτρεις του ποιοτικού κρέατος και της τοπικής παραγωγής- αναζητούσαν τρόπο για να ερμηνεύσουν υπό τη δική τους οπτική γεύσεις που να θυμίζουν το παρελθόν και ταυτόχρονα να έχουν εξασφαλισμένη την ποιότητα των πρώτων αυτών υλών. Δύο χρόνια μετά, οι δυο φίλοι βρέθηκαν να έχουν ήδη κάνει την εισαγωγή χοίρων της φυλής Ibérico από την Ισπανία, με σκοπό να ξεκινήσουν την αναπαραγωγή τους σε ελληνικό έδαφος, ακολουθώντας φυσική εκτροφή των ζώων αυτών. Κάπου εκεί γεννήθηκε η φάρμα Kermes.

Τα ibérico της Kermes μεγαλώνουν ελεύθερα, σε μια προστατευμένη περιοχή στο όρος Λαπίθα, στη Δυτική Πελοπόννησο, και εκτρέφονται με φυσικές μεθόδους. Το κρέας που προκύπτει, είναι πιστοποιημένο τόσο για τη φυσική ποιοτική υπεροχή όσο και για τη γευστική ανωτερότητά του - το συναντάς σε διάφορες κοπές, σε αλλαντικά ωρίμανσης και σε φρέσκα λουκάνικα.

Οι Alex και Ανδρέας συζητούσαν επίσης για αρκετό καιρό τη δημιουργία μαζί με τον σεφ Σίμο Τριανταφύλλου (με θητεία σε σημαντικά εστιατόρια σε Αθήνα και εξωτερικό, καθώς και με αξιόλογη δουλειά στο Rooster της Αντιπάρου) τη δημιουργία ενός μέρους για χαλαρό dining, όπου θα γινόταν τροφοδότηση με τα εκλεκτά προϊόντα της φάρμας.

Διαβάστε περισσότερα στο athinorama.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr