Η Φαίη Σκορδά στην κουζίνα | Η συνταγή της για αυθεντική ιταλική καρμπονάρα

Η συνταγή όπως την έκανε στην εκπομπή της.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Η Φαίη Σκορδά έχει εκμυστηρευτεί αρκετές φορές στην τηλεόραση μέσα στα χρόνια, ότι δεν έχει πολύ καλή σχέση με την κουζίνα και είναι λίγες οι συνταγές που κάνει στο σπίτι της για τα δύο παιδιά της, Δημήτρη και Γιάννη.

Διαβάστε Επίσης

Όμως μέσα από την πρωινή εκπομπή της στο Mega, "Buongiorno" μας έδειξε την αγαπημένη της συνταγή για αυθεντική ιταλική καρμπονάρα. Η ίδια σπούδασε και έζησε στην Ιταλία, οπότε έχει μάθει να κάνει κάποιες συνταγές.

Τα υλικά

  • 500 γρ σπαγγέτι Νο7
  • 100 γρ τριμμένο πεκορίνο
  • 5 κρόκοι αυγών
  • 200 γρ γκουαντσάλε
  • αλάτι
  • πιπέρι

Η εκτέλεση

Σε τηγάνι βάζουμε το γκουαντσάλε και το σιγοψήνουμε, προκειμένου να βγάλει το λάδι του, το οποίο κρατάμε, γιατί θα μας χρειαστεί. Την ίδια στιγμή, σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε ένα αυγό και δύο κρόκους αυγών, ενώ ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και με ένα σύρμα ανακατεύουμε καλά.

Όσο "χτυπάμε" τα αυγά, ρίχνουμε μέσα και το λάδι που έχουμε κρατήσει από το γκουαντσάλε. Μετά προσθέτουμε και το τριμμένο πεκορίνο και ανακατεύουμε καλά, δημιουργώντας μια πολύ ωραία κρέμα. Αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγο πιπέρι.Όσο ανακατεύουμε προσθέτουμε και λίγο νερό από τα μακαρόνια, για να μην βγει η σάλτσα πολύ πηχτή.

Αφού έχουμε βράσει τα μακαρόνια, τα βάζουμε στο τηγάνι με το γκουαντσάλε, ανακατεύουμε και προσθέτουμε σιγά σιγά τη σάλτσα.

Δες τη συνταγή:

Διαβάστε Επίσης