"Ο γλυκός πειρασμός της νηστείας" | Το κέικ λεμόνι του Γιώργου Τσούλη που θα λατρέψεις

Εύκολη συνταγή για όλη την οικογένεια την περίοδο της Σαρακοστής.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Το viral κέικ λεμόνι του Γιώργου Τσούλη τώρα και στη νηστίσιμη εκδοχή του, που θα σε κάνει να ξετρελαθείς. Είναι γευστικό, εύκολο και μυρίζει άνοιξη, φέρνοντας όλη τη φρεσκάδα και τα αρώματα του λεμονιού στη μύτη και τον ουρανίσκο σου.

Υλικά:

  • 100 ml ηλιέλαιο

  • 170 ml νερό

  • Ξύσμα από 1 λεμόνι

  • Χυμό από ½ λεμόνι

  • 200 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

  • ¼ κ.γ. κουρκουμά, σε σκόνη (προαιρετικά)

  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

  • 275 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο

  • Για το γλέσο: 150 γρ. άχνη ζάχαρη

  • Χυμό από ½ λεμόνι

Εκτέλεση:

Αρχικά, προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200°C, στον αέρα. Σε ένα μπολ ρίχνεις το ηλιέλαιο, το νερό, το ξύσμα λεμόνι, το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη, και με ένα σύρμα χειρός ανακατεύεις να διαλυθεί η ζάχαρη. Εάν θέλεις να δώσεις λίγο περισσότερο χρώμα στο κέικ, προσθέτεις λίγο κουρκουμά στο μπολ και ανακατεύεις καλά. Στη συνέχεια το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, και ανακατεύεις μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Λαδώνεις μια φόρμα για κέικ 10Χ30 εκ. με λίγο ηλιέλαιο, αδειάζεις μέσα το μείγμα και ψήνεις για 20 με 30 λεπτά ή μέχρι να βυθίζεις μια οδοντογλυφίδα και βγαίνει καθαρή. Βγάζεις το κέικ από τον φούρνο και αφήνεις να κρυώσει καλά.

Για το γλάσο, κοσκινίζεις την άχνη σε ένα μπολ, προσθέτεις τον χυμό λεμονιού και ανακατεύεις καλά. Αφού κρυώσει το κέικ, περιχύνεις το γλάσο στην επιφάνειά του, αφήνεις λίγο να σταθεροποιηθεί, κόβεις σε κομμάτια και σερβίρεις.