
Το λουκάνικο, όπως και τα περισσότερα αλλαντικά, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα εδέσματα σε πολλές κουζίνες του κόσμου. Ωστόσο, παρόλο που η γεύση τους είναι ακαταμάχητη, τα λουκάνικα συνήθως περιέχουν μεγάλες ποσότητες λιπαρών, αλατιού και συντηρητικών που τα καθιστούν ανθυγιεινές επιλογές για την υγεία όταν καταναλώνονται συχνά.
Η υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά και νάτριο είναι δύο από τους κύριους παράγοντες που σχετίζονται με καρδιοαγγειακά προβλήματα και άλλες χρόνιες ασθένειες. Τα αλλαντικά γενικά, όπως το σαλάμι, η καπνιστή γαλοπούλα και το μπέικον, περιέχουν επίσης νιτρώδη άλατα και άλλες χημικές ουσίες που μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο καρκίνου και άλλων παθήσεων όταν καταναλώνονται σε μεγάλες ποσότητες.
Διάβασε περισσότερα στο shape.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr