Πού βγαίνουμε για ποτό και φαγητό μετά το γραφείο;

Το 9-5 θέλει καλοπέραση: κλείνουμε λάπτοπ και κανονίζουμε after office ποτό και φαγητό για να κάνουμε την καθημερινότητα μετά το γραφείο ακόμα πιο απολαυστική.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Για after office εμπειρίες στο Azimouthio

Ξεχνάμε deadline, meetings και email notifications – ήρθε η ώρα για χαλάρωση. Αν ψάχνεις λοιπόν ένα ιδανικό after office στέκι για να κλείσεις τη μέρα σου με τον πιο απολαυστικό τρόπο, το Azimouthio σε περιμένει σε μια από τις πιο cozy γωνιές της Αμφιάλης.

Με boho-chic ατμόσφαιρα, χαλαρούς φωτισμούς και μια αύρα που σε κάνει να νιώθεις λες και μεταφέρθηκες σε ένα μικρό tapas bar κάποιας άλλης χώρας, αναγάγει το after office σε εμπειρία, πιστοποιώντας πως μπορεί να παίξει και στο συγκεκριμένο τερέν. Γενικά το εξαιρετικά φροντισμένο εσωτερικό του, με τους σκαλισμένους τοίχους παίζει το ρόλο του για short distance, εντός πόλεως, αποδράσεις.

Δείτε περισσότερα για το Azimouthio εδώ.

Διπλό smash burger, "BBQ" ή "Umami"; Στο "Burger Joint" θα τα βρεις όλα!

Το επιτυχημένο concept του θρυλικού "Burger Joint”, που μετρά πλέον τρεις τοποθεσίες (Γλυφάδα, Νέο Ψυχικό, Νέα Σμύρνη) έχει έρωτα τρελό με -τι άλλο;- τα καλά burgers και φροντίζει να μας το υπενθυμίζει σε κάθε μπουκιά. Είναι σταθερά σημείο αναφοράς όταν μετά από μια μεγάλη μέρα στη δουλειά, προτού αγκαλιάσεις το μαξιλάρι, προτιμάς να βυθιστείς στον umami-κό λήθαργο ενός πληθωρικού μπιφτεκόψωμου μασουλώντας νωχελικά μια χρυσοτηγανισμένη παρτίδα πατάτες με τριμμένη παρμεζάνα και εθιστικό άρωμα λαδιού τρούφας.

Στο μενού του "Burger Joint” θα βρεις προτάσεις για πιο χαλαρούς αλλά και πιο δυνατούς παίχτες-αμετανόητους καρνιβόρους. Τι εννοούμε; Έχουν για παράδειγμα εξαίσιες προτάσεις για χορτοφάγους όπως το "vegan cheeseburger”, με μπιφτέκι και τυρί τσέντας φυτικής προέλευσης, ντομάτα, iceberg, μιξ κρεμμυδιών και πίκλας και την ομώνυμη με το μαγαζί bj mayo επίσης σε vegan εκδοχή, ή το "healthy chicken”, με κοτόπουλο, mozzarella, iceberg, ντομάτα και pesto σε ψωμάκι ολικής άλεσης, αλλά και burgers με παναρισμένο ή ψητό κοτόπουλο ή μοσχάρι από Black Angus που εισάγουν από Αμερική και Αυστραλία, με τα ανάλογα παρελκόμενα. Το "The Hangover”, με μπέικον, κρεμμύδι, τσένταρ και τηγανιτό αυγό δίπλα στο "Redneck Jack” με μαρμελάδα bourbon bacon, καπνιστή μαγιονέζα και έμενταλ, και το "Texas smash” με διπλό smash burger, διπλό cheddar, bacon και δαχτυλίδια κρεμμυδιού θα δημιουργήσουν γερά διλήμματα για το τι θα συνοδεύσει επάξια το milkshake Nutella που θα ρουφήξετε ανερυθρίαστα γουλιά γουλιά.

Δείτε περισσότερα για το Burger Joint εδώ.

"Γιαγιά Κούκου": Ωδή στην παλιά Αθήνα

Όσο το κέντρο της Αθήνας και τα meeting points του ρέπουν σε μια ομοιομορφία χάνοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, ένα εστιατόριο στην πλατεία Αγίας Ειρήνης αντιστέκεται σθεναρά και προτάσσει την αυθεντικότητα και τη μοναδικότητα που το έκαναν να ξεχωρίσει. Το "Γιαγιά Κούκου" είναι ο απόλυτος προορισμός για τα after office ραντεβού στο κέντρο, συνδυάζοντας γαστρονομία, ατμόσφαιρα και χαρακτήρα με έναν ιδιαίτερο, εκλεπτυσμένο τρόπο. Όσο και αν τα γαστρονομικά trends έχουν αναδείξει νέες τάσεις, το "Γιαγιά Κούκου" παραμένει πιστό στην παράδοση, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει μια μοντέρνα προσέγγιση στις κλασικές ελληνικές γεύσεις.

Η ατμόσφαιρα του "Γιαγιά Κούκου" είναι από μόνη της λόγος για να το επισκεφτείς, πολλώ δε μάλλον αν θες να χαλαρώσεις μετά από μια απαιτητική μέρα και να απολαύσεις πιάτα με μεράκι και φροντίδα. Στεγασμένο σε ένα από τα θρυλικά υφασματάδικα της πρωτεύουσας, το εστιατόριο διατηρεί την αστική γοητεία της παλιάς Αθήνας αλλά με μια μοντέρνα εκδοχή. Η vintage διακόσμηση, οι φλοράλ ταπετσαρίες και τα ρετρό έπιπλα δημιουργούν την αίσθηση μιας ζεστής, φιλόξενης κουζίνας.

Δείτε περισσότερα για το Γιαγιά Κούκου εδώ.

"Cupola": Ιταλικές γεύσεις στον γραφικό πεζόδρομο του Παγκρατίου

Από τις δημοφιλέστερες τρατορίες του αθηναϊκού κέντρου, το "Cupola" αγαπά την ιταλική κουζίνα υπηρετώντας την πιστά από το 2017, γι’ αυτό και έχει αποκτήσει σταθερούς θαμώνες που το επιλέγουν για περιστάσεις παντός τύπου, από μια χαλαρή καθημερινή έξοδο και ένα ποτήρι κρασί ή aperitivo μετά τη δουλειά έως επαγγελματικές συναντήσεις.

Καθισμένοι στα τραπέζια της casual ζεστής σάλας του, ή στο πάσο της ανοιχτής κουζίνας, θα απολαύσετε διαχρονικά ατού που εστιάζουν στις κλασικές ιταλικές γεύσεις, με κάποιο aperitivo ή ένα κρασί από την προσεκτικά διαμορφωμένη οινική λίστα που περιλαμβάνει περισσότερες από 100 επιλεγμένες ετικέτες κρασιών του ιταλικού και ελληνικού αμπελώνα.

Δείτε περισσότερα για το Cupola εδώ.

Το "Dal Professore Gastro-bar" θα σου μάθει τι εστί "cena spettacolo"

Ο Νίκος Δημητροκάλης φημίζεται για τη ιδιαίτερη εκτίμηση και βαθιά γνώση της ιταλικής κουζίνας και με όχημα τα "Dal Professore” Κηφισιάς και Νάξου φωτίζει την κουλτούρα των γεύσεων της Μπότας με δυνατούς προβολείς. Πρόσφατα, στο παλμαρέ του πρόσθεσε ένα ακόμα πόστο, το "Dal Professore Gastro bar” εστιάζοντας στο λεγόμενο "cena spettacolo” (δείπνο με θέαμα).

Πώς μεταφράζεται αυτό; Εμπειρία με cool DNA, fun σενάριο, κεντρικές ερμηνείες με ή χωρίς αλκοόλ, γουστόζικα πιάτα για brunch και μεσημεριανό, ανεβασμένοι μουσικοί τόνοι με τη δύση του ηλίου. Στο καλλιτεχνικό κολάζ του "ευ πίνειν” δράση αναλαμβάνει ο Γιώργος Καραβάνας στην επιμέλεια μιας εκλεκιστικού περιεχομένου κάρτας συνοδευόμενης από ένα σύντομο αλλά περιεκτικό μενού με προτάσεις που κουμπώνουν στο ιταλίζουσας φιλοσοφίας concept. Στην κάρτα φιγουράρουν κοκτέιλ με ονόματα επιφανών Ιταλών καλλιτεχνών όπως ο Φεντερίκο Φελίνι, η Κλαούντια Καρντινάλε, η Ορνέλα Μούτι και η Σοφία Λόρεν, ο Αντριάνο Τσελεντάνο και η Μόνικα Μπελούτσι, ο Μαρτσέλο Μαστρογιάνι και πολλοί άλλοι σε ένα μιξάζ προτάσεων εξίσου ενδιαφέρον με το περιτύλιγμά του.

Δείτε περισσότερα για το "Dal Professore Gastro-bar" εδώ.

Διαβάστε περισσότερα στο athinorama.gr