Οι φριτέζες αέρος έχουν κερδίσει τεράστια δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια, όμως είναι πράγματι η πιο υγιεινή επιλογή; Ο διατροφολόγος Απόλλωνας Καψάλης επισημαίνει ένα συχνό λάθος που μπορεί να επηρεάσει την υγεία μας και προτείνει μια ασφαλέστερη εναλλακτική.
Air fryer: Το συχνό λάθος που βλάπτει την υγεία
Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα με τις φριτέζες αέρος είναι οι αντικολλητικές επιστρώσεις στον κάδο μαγειρέματος. Αυτές οι επικαλύψεις, όταν εκτίθενται σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, μπορεί να απελευθερώσουν επιβλαβείς ουσίες που περνούν στο φαγητό. Όπως τονίζει ο Καψάλης, οι επιστρώσεις αυτές δεν είναι πάντα ασφαλείς, ειδικά αν φθαρούν ή γρατσουνιστούν.
Πώς να μειώσεις τον κίνδυνο:
- Απόφυγε να μαγειρεύεις σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες.
- Χρησιμοποίησε αντικολλητικό χαρτί ή θήκες σιλικόνης για να αποτρέψεις την άμεση επαφή του φαγητού με τον κάδο.
- Μην καθαρίζεις την επιφάνεια με σκληρά σφουγγάρια ή μεταλλικά εργαλεία που μπορεί να καταστρέψουν την επίστρωση.
Διαβάστε περισσότερα στο shape.gr