Follow us

Εύκολα γεμιστά σε 5 λεπτά | Η πιο αγαπημένη νηστίσιμη συνταγή

Η συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου που αξίζει να δοκιμάσεις.

MissBloom TEAM
ΓΕΜΙΣΤΆ istock

Μάρτης και Σαρακοστή πάνε μαζί και τι ποιο γευστικό και χορταστικό από ένα πιάτο γεμιστά. Η απόλυτη συνταγή της άνοιξης στη vegan εκδοχή της - χωρίς κρέας- έγινε τόσο απλή που δεν θα το πιστέψεις. Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μάς δείχνει πώς να φτιάξουμε γεμιστά σε 5 λεπτά και να τα απολαύσουμε χωρίς τύψεις την περίοδο της νηστείας.

Υλικά:

  • 5 τομάτες
  • 5 πιπεριές
  • 1 πατάτα

  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια

  • 10 κ.σ. πλιγουρι

  • 1/2 ματσ. μαϊντανό

  • 1/2 ματσ. δυόσμο

  • 1 κ.σ. ζάχαρη

  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο

  • Αλάτι

  • Πιπέρι

Εκτέλεση:

Πλύνε καλά τις ντομάτες και τις πιπεριές και αφαίρεσε τα καπάκια τους. Κόβεις καπάκι – φέτα από την πιπεριά και αφαιρείς τους σπόρους και τις μεμβράνες. Αφαιρείς καπάκι – φέτα κι από την ντομάτα και με κουτάλι, αδειάζεις σε μπολ την ψίχα, αν έχουν κοτσάνι το αφήνεις επάνω για περισσότερο άρωμα.

Αφήνεις τα ζουμιά της ντομάτας και τους σπόρους και βάζεις στο μπλέντερ μόνο την ψίχα της. Προσθέτεις το κρεμμύδι και τα αλέθεις. Τα βάζεις σε ένα μπολ. Προσθέτεις το πλιγούρι (10 κ.σ. όσα είναι και τα λαχανικά). Προσθέτεις αλάτι και πιπέρι και τα μισό ελαιόλαδο. Τέλος, ρίχνεις τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, μαϊντανό και δυόσμο και ανακατεύεις καλά.

Στο ταψί γεμίζεις τα λαχανικά κατά τα 3/4. Σκεπάζεις με το καπάκι τους. Πασπαλίζεις με ζάχαρη και περιχύνεις με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Κόβεις την πατάτα σε μικρά κομμάτια και τη βάζεις ανάμεσα τους. Ψήνεις για 1 ώρα και 10 λεπτά στους 180 ºC, στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα. Και σερβίρεις.

Θες γλυκό στη νηστεία; | Δοκίμασε τον τέλειο σιμιγδαλένιο χαλβά με πορτοκάλι και σοκολάτα

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr