
Η περίοδος της νηστείας έχει ξεκινήσει και αν ψάχνεις για γλυκό που να είναι vegan σίγουρα πρέπει να δοκιμάσεις τον σιμιγδαλένιο χαλβά του Γιώργου Τσούλη. Αρωματισμένος με πορτοκάλι και με την απολαυστική πινελιά της λιωμένης σοκολάτας να τον απογειώνει.
Υλικά:
-
380 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
-
250 ml ηλιέλαιο
-
Ξύσμα και χυμό από 2 πορτοκάλια
-
2 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
-
1 κ.γ. γαρύφαλλο, τριμμένο
-
100 γρ. κράνμπερις
-
50 γρ. φιλέ αμυγδάλου
-
1 lt νερό
-
300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
-
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη
Εκτέλεση:
Βάζεις μία μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, αδειάζεις το νερό, ρίχνεις τη ζάχαρη και αφήνεις το σιρόπι να σιγοβράσει για 5 λεπτά περίπου. Μόλις είναι έτοιμο το αφήνεις στην άκρη.
Στη συνέχεια ζεσταίνεις μία δεύτερη μεγάλη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, ρίχνεις το ηλιέλαιο και έπειτα το σιμιγδάλι, και καβουρδίζεις, ανακατεύοντας συχνά για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Αδειάζεις σε δόσεις το σιρόπι στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να δέσει. Έπειτα βάζεις τον χυμό και το ξύσμα από τα πορτοκάλια και συνεχίζεις το ανακάτεμα.
Αποσύρεις την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτεις τα κράνμπερις, το αμύγδαλο, την κανέλα, το γαρύφαλλο και ανακατεύεις ώστε να απλωθούν παντού. Αλείφεις μία φόρμα για κέικ 20 εκ. με ελαιόλαδο, αδειάζεις το μείγμα του χαλβά μέσα στη φόρμα και με ένα κουτάλι πατάς ελαφρώς το μείγμα ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα στο σκεύος. Αφήνεις τον χαλβά στην άκρη για 2 ½ - 3 ώρες περίπου, μέχρι να κρυώσει και να σφίξει τελείως.
Για το σερβίρισμα: Ξεφορμάρεις τον χαλβά, περιχύνεις με λιωμένη σοκολάτα, κόβεις σε κομμάτια και σερβίρεις.
Γιατί να τα πάρεις απ' έξω; Αυτή είναι η πιο τέλεια συνταγή για σπιτικά μπισκότα σοκολάτας
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr