
Μια εύκολη, γρήγορη και πάνω από όλα γευστική συνταγή για vegan κεφτεδάκια μοιράζεται η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Πρόκειται για την πιο λαχταριστή εκδοχή της plant based συνταγή που θα λατρέψεις. Μπορείς φυσικά να τα απολαύσεις και την περίοδο της νηστείας.
Υλικά:
-
300 γραµ. μαύρα φασόλια βρασμένα
-
1/2 καρύδια ψιλοκομμένα
-
4 κ.σ ηλιόσπορο
-
2 κ.σ σπόρους chia
-
1 σκ. σκόρδο σπασμένη
-
1 μικρό κρεμμύδι κομμένο
-
1 κ.σ πελτέ ντομάτας
-
1/2 φλ. νιφάδες βρώμης
-
1/2 κ.γλ. αποξηραμένο κρεμμύδι
-
1/4 κ.γλ. αποξηραμένο σκόρδο
-
1 κ.γλ. αποξηραμένο δυόσμο
-
1/4 κ.γλ. αποξηραμένη ρίγανη
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
λίγο ελαιόλαδο για το ψήσιμο
Εκτέλεση:
Θα χρησιμοποιήσεις ιδανικά μαύρα φασόλια βρασμένα. Εναλλακτικά μπορείς να βάλεις ό,τι όσπριο προτιμάς και σου αρέσει. Στραγγίζεις καλά τα φασόλια αφού βράσουν για να μη βγάλουν υγρασία στο μείγμα. Βάζεις όλα τα υλικά για τα vegan κεφτεδάκια στο μπλέντερ. Αλέθεις μέχρι το μείγμα να γίνει μια πάστα.
Σκάβεις με σπάτουλα το μπλέντερ και αλέθεις πάλι να σιγουρέψεις ότι πολτοποιήθηκαν όλα τα υλικά και πως έχουν δέσει μεταξύ τους. Το μείγμα για τα vegan κεφτεδάκια θα σου θυμίζει πυκνή και κολλώδη ζύμη. Πιάνεις μικρές κουταλιές και πλάθεις τους κεφτέδες. Σε αυτό το στάδιο μπορείς να καταψύξεις το μείγμα. Τηγανίζεις τα κεφτεδάκια σε καυτό λάδι ή εναλλακτικά τα βάζεις στο φούρνο. Τα αλείφεις με το ελαιόλαδο και τα αραδιάζεις σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί κουζίνας. Ψήνεις σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα για περίπου 20΄.
Αυτοί οι vegan κεφτέδες, τρώγονται σκέτοι ή με σάλτσα ντομάτας και ζυμαρικά ή με vegan σάλτσα αλά κρεμ.
Φτιάξε και εσύ τη νηστίσιμη γαριδομακαρονάδα του Άκη Πετρετζίκη σε ένα σκεύος
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr