Καλεσμένη του επιτυχημένου θεσμού Symposio at Ark αυτή τη φορά η Τούλα Βεργέτη-Κατσαρού του "Toula’s Seaside”, και στο Ark κυριολεκτικά δεν έπεφτε καρφίτσα, με τις κρατήσεις να έχουν κλείσει μέρες πριν. Το δημοφιλές, με παράδοση ετών, εστιατόριο της Κέρκυρας κατάφερε να μεταδώσει τη γεύση και το άρωμα του νησιού και να ταξιδέψει το αθηναϊκό κοινό που είχε την τύχη να απολαύσει τη βραδιά.
Από νωρίς στις φωτιές, τα τηγάνια και τις κατσαρόλες και πάντα χαμογελαστή, η Τούλα Βεργέτη-Κατσαρού με τη υποστήριξη του οικοδεσπότη του Ark chef Γιάννη Μπαξεβάνη και την ομάδα του, έστρωσε ένα πλούσιο τραπέζι με τις σπεσιαλιτέ της και γέμισε την αίθουσα χαμόγελα ικανοποίησης.
Εμβληματικά προϊόντα και υλικά του νησιού, όπως το νούμπουλο, το σαλάδο, το κουμκουάτ, το φημισμένο τους εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο συμμετείχαν σε πιάτα δοσμένα με δημιουργική διάθεση και αναφορές στην κερκυραϊκή παράδοση.
> Κάνε την κράτησή σου online στο www.symposioatark.gr.
Εντυπωσίασαν ιδιαίτερα οι χειροποίητες πίτες, ο μουσακάς καραβίδας, το μοσχαρίσιο μάγουλο σοφρίτο, το εμπνευσμένο από τοπικά γλυκίσματα επιδόρπιο.
Το μενού άνοιξε ένα φίνο ταρτάκι από αέρινο φύλλο ρυζιού με γέμιση από μους κερκυραϊκών τυριών, σαλάδο, νούμπουλο, συκομαΐδα και γλυκοκαυτερή σάλτσα ντομάτας, συνοδευόμενο ταιριαστά μ’ ένα ποτηράκι τζιτζιμπίρας, παραδοσιακό κερκυραϊκό ποτό: η γεύση της Κέρκυρας σε μια μπουκιά! Το σερί των ορεκτικών συνέχισε ένα μιλφέιγ σφολιάτας με γέμιση γαρίδας και μανιταριών και μια τραγανή κροκέτα "μπιάνκο” με μαύρο αγιολί.
Διαβάστε περισσότερα στο athinorama.gr