Αν ψάχνεις μια εύκολη και νόστιμη συνταγή για γαριδομακαρονάδα, χωρίς να λερώσεις όμως πολλές κατσαρόλες και τηγάνια, ο Άκης Πετρετζίκης έχει τη λύση.
Δες πώς θα φτιάξεις τα απόλυτα σπαγγέτι με γαρίδες σε μόνο 1 σκεύος. Ιδανικό πιάτο για την περίοδο της Σαρακοστής!
Υλικά:
-
500 γρ. σπαγγέτι
-
450 γρ. γαρίδες, μεγάλες με κέλυφος
-
1,2 λίτρα νερό, βραστό
-
1 κρεμμύδι
-
1 σκ. σκόρδο
-
5 κ.σ. ελαιόλαδο
-
50 γρ. ούζο
-
500 γρ. χυμό ντομάτας
-
1 πρέζα κρυσταλλική ζάχαρη
-
1 κ.σ. βασιλικό, φρέσκο
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
παρμεζάνα, τριμμένη για το σερβίρισμα
-
ελαιόλαδο
-
φύλλα βασιλικού
Εκτέλεση:
Αρχικά, καθαρίζεις καλά τις γαρίδες από τα κελύφη και το έντερό τους και ρίχνεις τα κελύφη σε ένα μπολ. Προσθέτεις το νερό και μεταφέρεις το μπολ στον φούρνο μικροκυμάτων για 3-5 λεπτά στα 800 Watt. Ψιλοκόβεις το κρεμμύδι και το σκόρδο, και αφήνεις στην άκρη.
Τοποθετείς μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αφήνεις να κάψει. Κόβεις τις γαρίδες σε μια επιφάνεια κοπής στη μέση κατά μήκος, ρίχνεις 3 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύεις με τα χέρια. Ρίχνεις τις γαρίδες στην κατσαρόλα και ανακατεύεις. Σοτάρεις για 1-2 λεπτά και μεταφέρεις τις γαρίδες σε ένα μπολ. Ρίχνεις στην κατσαρόλα το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο, και ανακατεύεις. Σβήνεις με το ούζο, ανακατεύεις, σοτάρεις για 1-2 λεπτά και προσθέτεις τον χυμό ντομάτας. Σουρώνεις τα κελύφη και ρίχνεις το νερό από το μπολ στην κατσαρόλα. Προσθέτεις τα ζυμαρικά, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη, και αφήνεις να πάρει μια βράση.
Βράζεις για 10-12 λεπτά, ανακατεύεις και αποσύρεις την κατσαρόλα από τη φωτιά. Ψιλοκόβεις τον βασιλικό και τον ρίχνεις στην κατσαρόλα. Προσθέτεις τις γαρίδες και ανακατεύεις. Μοιράζεις σε πιάτα, ρίχνεις τριμμένη παρμεζάνα, πιπέρι και ελαιόλαδο, και σερβίρεις με βασιλικό.
Σήμερα θα φτιάξεις τα πιο υπερτέλεια νηστίσιμα μάφιν με συνταγή της Αργυρώς