Η Καθαρά Δευτέρα πλησιάζει και μια από τις πιο αγαπημένες και δημοφιλείς συνταγές είναι η γαριδομακαρονάδα. Η Κατερίνα Παπουτσάκη μάλιστα ετοίμασε από τώρα την πιο λαχταριστή γαριδομακαρονάδα που είδαμε και ανέβασε και φωτογραφία στα social media.
Και εμείς πήραμε ιδέες για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας και σου βρήκαμε την πιο εύκολη συνταγή για νόστιμη νηστίσιμη γαριδομακαρονάδα που μπορείς να φτιάξεις και κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής. Η γαριδομακαρονάδα του Γιώργου Τσούλη θα είναι σαν να έρχεται το καλοκαίρι στο τραπέζι σου.
Υλικά:
-
500 γρ. λιγκουίνι
-
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
-
1 πιπεριά, κόκκινη, κομμένη σε λεπτές κάθετες φέτες
-
1 πιπεριά, κίτρινη, κομμένη σε λεπτές κάθετες φέτες
-
500 γρ. γαρίδες
-
1 κ.σ. πελτέ
-
50 ml ούζο
-
1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
-
3 κλωνάρια θυμάρι, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένο
-
400 γρ. χυμό ντομάτας
-
100 ml νερό
-
1 κ.σ. μέλι
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
-
Ελαιόλαδο
-
Μαϊντανό ψιλοκομμένο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Σε μεγάλη κατσαρόλα βράζεις τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, 1 με 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία, ώστε να γίνουν al dente. Σουρώνεις και αφήνεις στην άκρη. Ζεσταίνεις μια άλλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά προς δυνατή φωτιά, ρίχνεις λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και τις πιπεριές, και σοτάρεις για 5 με 6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν τα λαχανικά. Προσθέτεις τις γαρίδες και σοτάρεις για ακόμη 2 με 3 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσουν. Ρίχνεις τον πελτέ, σοτάρεις για 1 λεπτό και σβήνεις με το ούζο. Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτεις το σκόρδο, το θυμάρι, τον χυμό ντομάτας, το νερό, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζεις για 5 λεπτά. Προσθέτεις τα λιγκουίνι στη σάλτσα και τα μαγειρεύεις για 1 με 2 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Τέλος, ρίχνεις το μέλι και ανακατεύεις. Σερβίρεις τη γαριδομακαρονάδα ζεστή, πασπαλίζοντας με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και -προαιρετικά- μαϊντανό.
Καθαρά Δευτέρα | Τα 5 μυστικά της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για την τέλεια λαγάνα