
Έχεις μετρήσει πόσα καινούρια μαγαζιά εστίασης έχουν ανοίξει στην Αθήνα το τελευταίο διάστημα; Ούτε κι εμείς καθώς αυτό ίσως και να φαντάζει ένα δύσκολο εγχείρημα, κρίνοντας τόσο τη συχνότητα εμφάνισης φρέσκων σημείων όσο και τον απόλυτο αριθμό τους. Anyway, ξεχωρίζουμε κάποια από τα νέα εστιατόρια και μπαρ της Αθήνας, μέρη που έκανα πρεμιέρα τους πρώτους μήνες του 2025.
Δώδεκα Πιάτα
Χώρος στα λευκά, με ξύλινη επένδυση, με άσπρα κουρτινάκια περιμετρικά της τζαμαρίας και μεταλλικούς πολυελαίους να ρίχνουν άπλετο φως όταν αυτό δε συμβαίνει οργανικά, σε ένα περιβάλλον που θυμίζει μικρογραφία ρεστοράν -ή πιο σωστά, κοσμικό κέντρο- άλλων δεκαετιών. Κάπως έτσι χωροταξικά θα περιέγραφε κανείς την ταβέρνα Δώδεκα Πιάτα του Παύλου Κυριάκη, που εδώ και μερικές εβδομάδες προστίθεται στο κουκακιώτικο γίγνεσθαι. Προτάσεις που εξυμνούν τη συνθήκη της παραδοσιακής ταβέρνας (με ολίγη από ψησταριά), δίνοντας κλασικές της σπεσιαλιτέ, στην καλύτερη δυνατή εκδοχή τους.
Μαραντόνα
Στο αθηναϊκό σύμπαν του bartending, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί στον αιώνα που διανύουμε και ειδικότερα κατά την τελευταία 15ετία, ο Ξαβιέ Μισαηλίδης είναι από τους πιο ωραίους και δημιουργικούς τύπους που θα συναντήσεις. Το "Holy Spirit" και το "Mai Tai" άλλωστε αποτελούν τρομερά πειστικές αποδείξεις κι έχουν γράψει -και εξακολουθούν να το κάνουν- ιστορία στα της πόλης δρώμενα. Ο αεικίνητος Ξαβιέ λοιπόν μας συστήνει από τα τέλη Ιανουαρίου το νέο του πόνημα, που ακούει στο πιασάρικο αν μη τι άλλο "Μαραντόνα Athens".
Armando
Κεραμεικός και cool μαγαζιά. Πίτσα και μπάλα. Μαραντόνα και Νάπολη. Είναι κάποια πολύ συγκεκριμένα δίπολα που οργανικά δείχνουν να κολλούν δίχως μεγάλη προσπάθεια. Αρκετά εξ' αυτών συναντώνται στην πιτσαρία Armando, που εδώ και μικρό διάστημα έκανε ντεμπούτο στην οδό Σαλαμίνος και φέρει το μεσαίο όνομα του Θεού της μπάλας (και σίγουρα όχι μόνο αυτής). Η πίτσα τίθεται λοιπόν στο επίκεντρο της δημιουργικά γευστικής δραστηριότητας εδώ και ερμηνεύεται υπό το νεο-ναπολιτάνικο ζυμάρι της σεφ Ελένης Σαράντη, σε ένα ανοιχτόχωρο και καλόκαρδο εσωτερικό, με μεγάλα τραπέζια και μωσαϊκό στο τερέν, plus την περιοχή των pizzaiolo και το μπαρ.
Διαβάστε περισσότερα στο athinorama.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr