Συνεργάστηκε η Αμαλία Γιωτοπούλου, διαιτολόγος - διατροφολόγος, ΜSc στην Κλινική Διατροφή, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο (insta: @amaliagiotopoulou).
Aν ρίξεις μια ματιά στα ράφια του σούπερ μάρκετ και στα συσκευασμένα τρόφιμα, θα δεις πολλές σημάνσεις "free" (χωρίς λακτόζη, χωρίς γλουτένη κλπ) που πιθανότατα σημαίνει ότι έχει μεγαλώσει ο αριθμός των ατόμων με διατροφικές αλλεργίες ή δυσανεξίες.
Τι έχει συμβεί; Ισχύει όλα τα παραπάνω ή είναι μία ακόμα μόδα; Παρά το γεγονός ότι έχουν εμφανιστεί νέες εξετάσεις για να διαγνώσεις αν έχεις ευαισθησία σε κάποιο τρόφιμο, οι διατροφολόγοι και ο ΕΦΕΤ συστήνουν μόνο τις εξετάσεις που τεκμηριώνονται από τη βιβλιογραφία, όπως τα δερματικά τεστ, τις αιματολογικές, τις τροφικές δοκιμές και τον αποκλεισμό τροφών.
Διαβάστε περισσότερα στο shape.gr