Follow us

Γιατί να τα πάρεις απ' έξω; Αυτή είναι η πιο τέλεια συνταγή για σπιτικά μπισκότα σοκολάτας

Πανεύκολη και full γευστική.

MissBloom TEAM
choco cookies istock

Θέλεις τα πιο νόστιμα και λαχταριστά μπισκότα σοκολάτας που να είναι καλύτερα και από τα αγοραστά; Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μάς δίνει την πιο εύκολη και γευστική συνταγή που θα τρελάνει μικρούς και μεγάλους.

Υλικά:

  • 180 γρ. βούτυρο
  • 150 ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 225 αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 30 γρ. κακάο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 150 γρ. κουβερτούρα

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε τα σοκολατένια μπισκότα, κοσκινίζοντας το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι και το κακάο. Σε μπολ ή στο μίξερ βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για λίγα λεπτά μέχρι το μείγμα να γίνει κρέμα και να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε με το σύρμα ή με το μίξερ μέχρι να απορροφηθεί. Προσθέτουμε τα κοσκινισμένα στερεά υλικά λίγα λίγα, διπλώνοντας απαλά το μείγμα με σπάτουλα ή με το χέρι. Τέλος ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας και απαλά ανακατεύουμε να ενσωματωθούν.

Στρώνουμε λαδόκολλα ή φύλλο σιλικόνης σε λαμαρίνα, για να ακουμπήσουμε τα σοκολατένια μπισκότα. Προθερμαίνουμε πολύ καλά το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις ή στους 160°C στον αέρα. Με ένα κουτάλι του γλυκού αφήνουμε κουταλιές από το μείγμα στη λαμαρίνα, αφήνοντας αρκετό χώρο ανάμεσα γιατί απλώνουν πολύ. Με το κουτάλι απαλά ισιώνουμε τα μπισκότα, πατώντας τα προς τα κάτω. Ψήνουμε για περίπου 12 λεπτά.

Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο πρέπει να είναι λίγο μαλακά, ίσα να έχουν σφίξει. Τα αφήνουμε να σταθούν για 10 λεπτά στη λαμαρίνα γιατί αλλιώς διαλύονται. Στη συνέχεια τα μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.

Τα υγιεινά vegan μπιφτέκια της Νατάσας Σκαφιδά | Για να κάνεις τα παιδιά να φάνε λαχανικά

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr