Η παραδοσιακή γιορτή της "κρεατοφαγίας" έφθασε κι αν είσαι από αυτούς που την Τσικνοπέμπτη προτιμάς να το "τσικνίζεις" στο σπίτι σου έχουμε την τέλεια συνταγή για ζουμερά και αφράτα μπιφτέκια της ταβέρνας. Το μυστικό βρίσκεται σε ένα απροσδόκητο υλικό που δεν είχες καν σκεφτεί.
Αν θες και εσύ να φτιάξεις τα πιο αφράτα μπιφτέκια που έχεις φάει ποτέ και να είναι καλύτερα και από της ταβέρνας δοκιμασε τη συνταγή του Δημήτρη Μιχαηλίδη.
Υλικά:
- 500 γραμ. μοσχαρίσιος κιμάς
- μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 7 γραμ. αλάτι
- 1 αυγό
- 10 γραμ. μαϊντανός
- 50 ml ανθρακούχο νερό
- 1 με 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 50 γραμ. φρυγανια
- 1 κ.γ. ρίγανη
- μαυροπίπερο
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε τον μοσχαρίσιο κιμά, το αλάτι, τη ρίγανη, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το αυγό, το λάδι και τη φρυγανιά. Προσθέτουμε το ανθρακούχο νερό που θα κάνει τα μπιφτέκια να είναι αφράτα και ζουμερά. Πλάθουμε καλά το μείγμα, το σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και το τοποθετούμε για μία ώρα στο ψυγείο.
Βάζω το σχαροτήγανο στη φωτιά και το λαδώνω. Βάζω σε ένα πιάτο λίγο ελαιόλαδο και πλάθω ένα ένα τα μπιφτέκια και τα τοποθετώ πάνω στο λάδι. Έπειτα τα βάζω στο σχαροτήγανο και τα ψήνω από όλες τις πλευρές. Προσθέτω λίγο αλάτι και σερβίρω.
Τα μυστικά της Τσικνοπέμπτης | 5 tips για να ψήσεις το κρέας σαν επαγγελματίας