
Αν είσαι κι εσύ ανάμεσα σε όσους λατρεύουν το παστίτσιο, αλλά βαριέσαι όλη αυτή τη φασαρία με τα διαφορετικά σκεύη για να το ετοιμάσεις, σου βρήκαμε τη λύση. Ο Άκης Πετρετζίκης προτείνει την απόλυτη συνταγή για μαμαδίστικο παστίτσιο που μπορείς να το μαγειρέψεις χρησιμοποιώντας μόνο ένα τηγάνι.
Κρέπες φούρνου χωρίς ζάχαρη | Η viral συνταγή που δεν ήξερες ότι είχες ανάγκη
Υλικά:
-
250 γρ. ριγκατόνι
-
400 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
-
1 κρεμμύδι
-
1 καρότο
-
1 στικ σέλερι
-
1 σκ. σκόρδο
-
½ ματσάκι μαϊντανό
-
50 γρ. βούτυρο
-
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
-
200 γρ. ντομάτες, τριμμένες
-
1 πρέζα κρυσταλλική ζάχαρη
-
700 γρ. νερό
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
500 γρ. τυρί κρέμα
-
150 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
-
2 αυγά, μεσαία
-
1 μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση:
-
Ψιλοκόβεις το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερι, το σκόρδο και τον μαϊντανό, και αφήνεις στην άκρη.
-
Τοποθετείς ένα τηγάνι διαμέτρου 28 εκ. (που να χωράει στον φούρνο) σε δυνατή φωτιά και αφήνεις να ζεσταθεί.
-
Ρίχνεις το βούτυρο, το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερι και το σκόρδο.
-
Σπας τον κιμά με τα χέρια σε μεγάλα κομμάτια και τον προσθέτεις στο τηγάνι.
-
Ανακατεύεις με μια ξύλινη κουτάλα και σοτάρεις για 5-10 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα ο κιμάς και τα λαχανικά.
-
Προσθέτεις τον πελτέ, τις τριμμένες ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη, και ανακατεύεις με την κουτάλα.
-
Απλώνεις τον κιμά στο τηγάνι και ρίχνεις το νερό και τα ζυμαρικά.
-
Ανακατεύεις ελαφρώς και μόλις πάρει μια βράση χαμηλώνεις τη φωτιά, και μαγειρεύεις σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ανακατεύοντας ανά τακτά διαστήματα.
-
Αποσύρεις το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτεις τον μαϊντανό και ανακατεύεις.
-
Ρίχνεις σε ένα μπολ το τυρί κρέμα, 100 γρ. παρμεζάνα, τα αυγά και το πιπέρι, και τρίβεις το μοσχοκάρυδο.
-
Ανακατεύεις με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
-
Προθερμαίνεις τον φούρνο στο 200°C στο γκριλ.
-
Μεταφέρεις τη μπεσαμέλ στο τηγάνι και την απλώνεις με μια σπάτουλα σιλικόνης.
-
Πασπαλίζεις με την υπόλοιπη παρμεζάνα.
-
Μεταφέρεις το τηγάνι στον φούρνο και ψήνεις για 5-10 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα η μπεσαμέλ.
-
Αφαιρείς το τηγάνι από τον φούρνο, κόβεις σε κομμάτια και σερβίρεις.
Η κιμαδόπιτα της τεμπέλας - Έτοιμη σε - μόλις - 10 λεπτά
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr