![CINNAMON ROLLS](https://www.missbloom.gr/Content/ImagesDatabase/p/750x422/crop/both/5f/5f03e571c6ee418a81faeb86ff08089a.jpg?quality=81&404=default&v=3)
Αφράτα, λαχταριστά και πάνω από όλα εντυπωσιακά. Αυτά τα red velvet cinnamon rolls υπόσχονται να ξετρελάνουν τον σύντροφό σου. Αν θες μια συνταγή για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ο Άκης Πετρετζίκης μοιράζεται μαζί σου τη συνταγή που θα κάνει τον αγαπημένο σου να σε ερωτευθεί ξανά.
Υλικά:
Για τη ζύμη:
-
80 γρ. νερό, σε θερμοκρασία δωματίου
-
60 γρ. γάλα πλήρες, σε θερμοκρασία δωματίου
-
10 γρ. ξηρή μαγιά
-
60 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
-
2 αυγά, μεσαία
-
4 γρ. αλάτι
-
60 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
-
1 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα
-
400 γρ. αλεύρι για τσουρέκι, + έξτρα για το άνοιγμα της ζύμης
-
ηλιέλαιο, για το μπολ.
Για τη σύνθεση:
- 60 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 60 γρ. μαύρη μαλακή ζάχαρη
- 10 γρ. κανέλα
Για το γλάσο:
- 120 γρ. τυρί κρέμα
- 90 γρ. άχνη ζάχαρη
- 30 γρ. γάλα πλήρες
- ½ κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση:
-
Ρίχνεις στον κάδο του μίξερ το νερό, το γάλα, τη μαγιά και τη ζάχαρη, και ανακατεύεις με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθούν η μαγιά και η ζάχαρη.
-
Προσθέτεις τα αυγά, το αλάτι, το βούτυρο, το χρώμα ζαχαροπλαστικής και το αλεύρι, και χτυπάς με τον γάντζο σε μέτρια ταχύτητα για 10-15 λεπτά μέχρι να έχουμε μια λεία και ελαστική ζύμη.
-
Αλείφεις με ηλιέλαιο ένα μπολ και μεταφέρεις μέσα τη ζύμη.
-
Καλύπτεις το μπολ με μια πετσέτα ή διάφανη μεμβράνη και αφήνεις για 1-2 ώρες ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. (Ο τελικός χρόνος αναμονής εξαρτάται από το πόσο ζεστός είναι ο χώρος.)
-
Πασπαλίζεις με αλεύρι τον πάγκο εργασίας και μεταφέρεις πάνω τη ζύμη.
-
Ανοίγεις τη ζύμη με έναν πλάστη σε ορθογώνιο σχήμα διαστάσεων 30x40 εκ. έχοντας τη μικρή πλευρά μπροστά.
-
Αλείφεις με ένα πινέλο όλη την επιφάνεια με το βούτυρο αφήνοντας 1 εκ. κενό περιμετρικά.
-
Ρίχνεις σε ένα μπολ τη ζάχαρη και την κανέλα, και ανακατεύεις με ένα κουτάλι.
-
Ρίχνεις το μείγμα σε όλη την επιφάνεια της ζύμης και τυλίγεις από τη μία μεγάλη πλευρά προς την απέναντι.
-
Κόβεις σε 12 rolls και τα τοποθετείς οριζόντια το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα ταψί διαστάσεων 25x32 εκ.
-
Καλύπτεις το ταψί με μια πετσέτα και αφήνεις να φουσκώσουν για 30-60 λεπτά ή μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο.
-
Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 150°C στον αέρα.
-
Μεταφέρεις το ταψί στον φούρνο και ψήνεις για 20-25 λεπτά.
-
Βγάζεις από τον φούρνο και αφήνεις στην άκρη να κρυώσουν.
-
Ρίχνεις σε ένα μπολ το τυρί κρέμα, την άχνη ζάχαρη, το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας, και ανακατεύεις με ένα σύρμα χειρός.
-
Μεταφέρεις το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και κόβεις με ένα ψαλίδι την άκρη της.
-
Κόβεις προσεκτικά με ένα μαχαίρι τα cinnamon rolls για να τα χωρίσουμε και σερβίρεις με το γλάσο.
To Red Velvet Cake του έρωτα | Η πιο εύκολη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη που πρέπει να δοκιμάσεις
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr