Follow us

Άγιος Βαλεντίνος | Τα Red Velvet Cinnamon Rolls που θα κάνουν τον σύντροφό σου να σε ξαναερωτευθεί

Με απλά και εύκολα βήματα.

MissBloom TEAM
CINNAMON ROLLS istock

Αφράτα, λαχταριστά και πάνω από όλα εντυπωσιακά. Αυτά τα red velvet cinnamon rolls υπόσχονται να ξετρελάνουν τον σύντροφό σου. Αν θες μια συνταγή για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ο Άκης Πετρετζίκης μοιράζεται μαζί σου τη συνταγή που θα κάνει τον αγαπημένο σου να σε ερωτευθεί ξανά.

Υλικά:

Για τη ζύμη:

  • 80 γρ. νερό, σε θερμοκρασία δωματίου

  • 60 γρ. γάλα πλήρες, σε θερμοκρασία δωματίου

  • 10 γρ. ξηρή μαγιά

  • 60 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

  • 2 αυγά, μεσαία

  • 4 γρ. αλάτι

  • 60 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

  • 1 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα

  • 400 γρ. αλεύρι για τσουρέκι, + έξτρα για το άνοιγμα της ζύμης

  • ηλιέλαιο, για το μπολ.

Για τη σύνθεση:

  • 60 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 60 γρ. μαύρη μαλακή ζάχαρη
  • 10 γρ. κανέλα

Για το γλάσο:

  • 120 γρ. τυρί κρέμα
  • 90 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 30 γρ. γάλα πλήρες
  • ½ κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση:

  1. Ρίχνεις στον κάδο του μίξερ το νερό, το γάλα, τη μαγιά και τη ζάχαρη, και ανακατεύεις με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθούν η μαγιά και η ζάχαρη.

  2. Προσθέτεις τα αυγά, το αλάτι, το βούτυρο, το χρώμα ζαχαροπλαστικής και το αλεύρι, και χτυπάς με τον γάντζο σε μέτρια ταχύτητα για 10-15 λεπτά μέχρι να έχουμε μια λεία και ελαστική ζύμη.

  3. Αλείφεις με ηλιέλαιο ένα μπολ και μεταφέρεις μέσα τη ζύμη.

  4. Καλύπτεις το μπολ με μια πετσέτα ή διάφανη μεμβράνη και αφήνεις για 1-2 ώρες ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. (Ο τελικός χρόνος αναμονής εξαρτάται από το πόσο ζεστός είναι ο χώρος.)

  5. Πασπαλίζεις με αλεύρι τον πάγκο εργασίας και μεταφέρεις πάνω τη ζύμη.

  6. Ανοίγεις τη ζύμη με έναν πλάστη σε ορθογώνιο σχήμα διαστάσεων 30x40 εκ. έχοντας τη μικρή πλευρά μπροστά.

  7. Αλείφεις με ένα πινέλο όλη την επιφάνεια με το βούτυρο αφήνοντας 1 εκ. κενό περιμετρικά.

  8. Ρίχνεις σε ένα μπολ τη ζάχαρη και την κανέλα, και ανακατεύεις με ένα κουτάλι.

  9. Ρίχνεις το μείγμα σε όλη την επιφάνεια της ζύμης και τυλίγεις από τη μία μεγάλη πλευρά προς την απέναντι.

  10. Κόβεις σε 12 rolls και τα τοποθετείς οριζόντια το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα ταψί διαστάσεων 25x32 εκ.

  11. Καλύπτεις το ταψί με μια πετσέτα και αφήνεις να φουσκώσουν για 30-60 λεπτά ή μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο.

  12. Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 150°C στον αέρα.

  13. Μεταφέρεις το ταψί στον φούρνο και ψήνεις για 20-25 λεπτά.

  14. Βγάζεις από τον φούρνο και αφήνεις στην άκρη να κρυώσουν.

  15. Ρίχνεις σε ένα μπολ το τυρί κρέμα, την άχνη ζάχαρη, το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας, και ανακατεύεις με ένα σύρμα χειρός.

  16. Μεταφέρεις το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και κόβεις με ένα ψαλίδι την άκρη της.

  17. Κόβεις προσεκτικά με ένα μαχαίρι τα cinnamon rolls για να τα χωρίσουμε και σερβίρεις με το γλάσο.

To Red Velvet Cake του έρωτα | Η πιο εύκολη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη που πρέπει να δοκιμάσεις

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr