![pie](https://www.missbloom.gr/Content/ImagesDatabase/p/750x422/crop/both/1b/1b384dbb2b1d46b089df7649c44a3ffa.jpg?quality=81&404=default&v=3)
Την πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για τεμπέλικη τυρόπιτα χωρίς φύλλο δίνει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Μια τεμπέλικη τυρόπιτα, με εύκολη γέμιση, που γίνεται σε 5 λεπτά.
Υλικά:
-
3 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι (200 γρ. το καθένα)
-
6 αυγά μεγάλα
-
250 γρ. κεφαλογραβιέρα (τριμμένη)
-
400 γρ. φέτα σε τρίμματα
-
200 γρ. βούτυρο λιωμένο (κρύο)
-
1½ φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο ή λίγο ξερό
Εκτέλεση:
-
Χτυπάμε πρώτα σε μεγάλο μπολ (ή σε πυρίμαχο σκεύος) τα αυγά πολύ καλά με σύρμα ή μίξερ χειρός να φουσκώσουν για μερικά λεπτά.
-
Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε να διαλυθεί πλήρως μέσα στα αυγά.
-
Ρίχνουμε τα τυριά, το πιπέρι, τον φρέσκο δυόσμο και το βούτυρο και ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
-
Λίγο λίγο ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε ένα μείγμα που θυμίζει το μείγμα του κέικ.
-
Βουτυρώνουμε ταψί νούμερο 30 ή 32 και αδειάζουμε το μείγμα.
-
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αέρα στους 170°C για 45 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει ελαφρά και να ροδίσει η επιφάνεια.
-
Θα μοσχομυρίσει το σπίτι σας όταν την φτιάξετε.
-
Παίξτε με τα τυριά που έχετε στο σπίτι και αυτοσχεδιάστε φτιάχνοντας τη δική σας συνταγή.
Καμία συνταγή, μόνο μαγεία | Αυτό είναι το πανεύκολο φαγητό που λατρεύουν όλοι οι Έλληνες
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr