![guacamole](https://www.missbloom.gr/Content/ImagesDatabase/p/750x422/crop/both/87/870a3c56ec4444be964e8d052c1f3624.jpg?quality=81&404=default&v=3)
Το guacamole είναι ένα από τα αγαπημένα ντιπ παγκοσμίως, όμως η Τέχνη των Μεξικανών σε αυτό είναι που το κάνει τόσο δελεαστικό. Το έχεις δοκιμάσει σίγουρα σε κάποιο εστιατόριο ethnic ή μη και έχεις σκεφτεί πόσο ωραίο θα ήταν αν το έφτιαχνες στο σπίτι.
Ποια είναι όμως τα τρία λάθη που κάνουμε και το σπιτικό guacamole δεν φαίνεται τόσο λαχταριστό όσο αυτό που θα φας σε ένα μεξικάνικο εστιατόριο.
Το αυθεντικό guacamole έχει ζωντανό πράσινο χρώμα, φρέσκια και μυρωδάτη γεύση και μια επίγευση δροσιάς από lime η λεμόνι.
Υλικά:
- 2 ώριμα μαλακά αβοκάντο
- 1/2 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο
- 1/2 ντομάτα μικρή ψιλοκομμένη
- 1 1/2 lime (χυμό)
- 1/2 ματσ. φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό
- 1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
- Λίγο αλάτι
Εκτέλεση:
- Ιδανικά χρησιμοποιούμε το μεξικάνικο σκεύος molcahetes. Αυτό είναι ένα μαρμάρινο γουδί με πολύ ανοιχτό κοίλωμα και βοηθάει το guacamole ώστε να ανακατευτεί σωστά χωρίς να πολτοποιηθεί πλήρως. Σε πολλά μεξικάνικα εστιατόρια σε όλο τον κόσμο, παρασκευάζεται μπροστά σου και σερβίρεται στο παραπάνω σκεύος που φτιάχτηκε.
- Μπορείς να το κάνεις όσο καυτερό θέλεις ή μπορείς να παραλείψεις την πιπεριά. Αν χρησιμοποιήσουμε καυτερή πιπεριά, ξεκινάμε να τη λιώσουμε πρώτα σε γουδί.
- Προσθέτουμε σε κομμάτια τα ώριμα αβοκάντο. Δείτε εδώ πώς να τεμαχίσετε το αβοκάντο εύκολα και γρήγορα. Τα λιώνουμε ελαφρά με δυο κουτάλια.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, lime, ντομάτα, κρεμμύδι, κόλιανδρο και αλάτι και ανακατεύουμε με τα δύο κουτάλια, να ενωθούν.
- Το αυθεντικό μεξικάνικο guacamole έχει κρεμώδη υφή αλλά και μερικά κομμάτια αβοκάντο παραμένουν στο ντιπ.
Τα 4 λάθη που κάνουμε συνήθως:
- Μην πολτοποιείς το guacamole σε μπλέντερ γιατί θα βγει πολύ αραιό στην υφή και μην προσθέτεις ελαιόλαδο γιατί είναι περιττό. Άλλωστε το αβοκάντο είναι πλούσιο σε καλά λιπαρά.
- Το guacamole πρέπει να φτιαχθεί την τελευταία στιγμή πριν το σερβίρεις ή το πολύ μέσα στις επόμενες δύο ώρες για να μην χάσει το χρώμα του. Αν θες να το διατηρήσεις μπορείς να το κάνεις το πολύ για μία μέσα στο ψυγείο με μεμβράνη που να εφάπτεται στο μείγμα, αλλιώς αυτό οξειδώνεται και χάνει το χρώμα του.
- Τα αβοκάντο πρέπει να είναι πολύ ώριμα. Συνήθως στην αγορά βρίσκουμε αβοκάντο που δεν είναι ώριμα. Για να να ωριμάσουν γρήγορα, αφήνουμε τα άγουρα αβοκάντο σε θερμοκρασία δωματίου στο πιο ζεστό σημείο της κουζίνας, μέσα σε μια χάρτινη σακούλα μαζί με ένα μήλο ή μια μπανάνα. Σιγουρευόμαστε ότι έχουν επάνω το κοτσάνι τους γιατί αυτό θα εμποδίσει το αβοκάντο να μαυρίσει εσωτερικά ενώ ακόμα είναι άγουρο. Όταν πιέζεις το αβοκάντο εξωτερικά και είναι μαλακή η σάρκα, τότε είναι έτοιμα και ώριμα να τα απολαύσεις σε κάθε παρασκευή.
- Δώσε αρώματα και απόλαυσε το όπως το συνηθίζουν στο μακρινό Μεξικό. Φρέσκος ψιλοκομμένος κόλιανδρος, είναι απαραίτητος για ένα αυθεντικό guacamole. Αν δεν σου αρέσει η γεύση του χρησιμοποιήστε μαϊντανό. Με το φρέσκο κόλιανδρο όμως θα το απογειώσεις. Λίγο τσίλι και lime θα το κάνουν αξέχαστο. Ψιλοκομμένη ντομάτα ή tomatillos δίνουν έξτρα υφή και γεύση.
Αυτή είναι η καλύτερη σούπα για το κρύο | Με γλυκοπατάτα και μπέικον
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr