Αυτή είναι η καλύτερη σούπα για το κρύο | Με γλυκοπατάτα και μπέικον

Απλή και πεντανόστιμη.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Το κρύο επέστρεψε για τα καλά και τι καλύτερο από μια πεντανόστιμη και πανεύκολη βελουτέ σούπα με γλυκοπατάτα και μπέικον. Η ιδιαίτερη γεύση της γλυκοπατάτας ενισχύεται από την ένταση του μπέικον, δημιουργώντας την τέλεια ισορροπία.

Ο Γιώργος Τσούλης έχει την τέλεια συνταγή και μας αποκαλύπτει τα tips του για την καλύτερη εκδοχή της.

Υλικά:

  • 4 μεγάλες γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε χοντρά κομμάτια

  • 200 γρ. φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες

  • 50 γρ. βούτυρο

  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

  • 60 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο

  • 2 σκ. σκόρδο

  • 1.5 lt ζωμό λαχανικών

  • 300 ml κρέμα γάλακτος πλήρης

  • 50 ml λευκό κρασί

  • Αλάτι

  • Πιπέρι

  • Ελαιόλαδο

  • 4 φέτες μπέικον

  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

  1. Ζεσταίνεις μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνεις το βούτυρο, 3 κ.σ. ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το τζίντζερ και τα σοτάρεις για 2 με 3 λεπτά. Προσθέτεις το σκόρδο και σοτάρεις για επιπλέον 30 δευτερόλεπτα.

  2. Στη συνέχεια, ρίχνεις τις γλυκοπατάτες, ανακατεύεις με μία ξύλινη κουτάλα και συνεχίζεις το σοτάρισμα για 4 λεπτά ακόμα.

  3. Ρίχνεις το ψιλοκομμένο μπέικον, το λευκό κρασί, και, αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτεις τον ζωμό λαχανικών και σιγοβράζει για 35 με 40 λεπτά.

  4. Αποσύρεις την κατσαρόλα από τη φωτιά και πολτοποιείς τη σούπα με ένα ραβδομπλέντερ, ώστε να αποκτήσει κρεμώδη, βελούδινη υφή.

  5. Τέλος, προσθέτεις την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι και βράζεις για 5 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

  6. Παράλληλα, τοποθετείς ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ψήνεις τις φέτες μπέικον για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά.

  7. Σερβίρεις τη σούπα ζεστή μαζί με μία φέτα μπέικον, λίγο γιαούρτι και -προαιρετικά- με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

"Τι θα φάμε σήμερα;" | Η Φλορίντα Πετρουτσέλι δείχνει την πιο εύκολη ιταλική συνταγή για ζυμαρικά