Το κρύο επέστρεψε για τα καλά και τι καλύτερο από μια πεντανόστιμη και πανεύκολη βελουτέ σούπα με γλυκοπατάτα και μπέικον. Η ιδιαίτερη γεύση της γλυκοπατάτας ενισχύεται από την ένταση του μπέικον, δημιουργώντας την τέλεια ισορροπία.
Ο Γιώργος Τσούλης έχει την τέλεια συνταγή και μας αποκαλύπτει τα tips του για την καλύτερη εκδοχή της.
Υλικά:
-
4 μεγάλες γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε χοντρά κομμάτια
-
200 γρ. φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
-
50 γρ. βούτυρο
-
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
-
60 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
-
2 σκ. σκόρδο
-
1.5 lt ζωμό λαχανικών
-
300 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
-
50 ml λευκό κρασί
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
-
Ελαιόλαδο
-
4 φέτες μπέικον
-
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
-
Ζεσταίνεις μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνεις το βούτυρο, 3 κ.σ. ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το τζίντζερ και τα σοτάρεις για 2 με 3 λεπτά. Προσθέτεις το σκόρδο και σοτάρεις για επιπλέον 30 δευτερόλεπτα.
-
Στη συνέχεια, ρίχνεις τις γλυκοπατάτες, ανακατεύεις με μία ξύλινη κουτάλα και συνεχίζεις το σοτάρισμα για 4 λεπτά ακόμα.
-
Ρίχνεις το ψιλοκομμένο μπέικον, το λευκό κρασί, και, αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτεις τον ζωμό λαχανικών και σιγοβράζει για 35 με 40 λεπτά.
-
Αποσύρεις την κατσαρόλα από τη φωτιά και πολτοποιείς τη σούπα με ένα ραβδομπλέντερ, ώστε να αποκτήσει κρεμώδη, βελούδινη υφή.
-
Τέλος, προσθέτεις την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι και βράζεις για 5 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
-
Παράλληλα, τοποθετείς ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ψήνεις τις φέτες μπέικον για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά.
-
Σερβίρεις τη σούπα ζεστή μαζί με μία φέτα μπέικον, λίγο γιαούρτι και -προαιρετικά- με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
"Τι θα φάμε σήμερα;" | Η Φλορίντα Πετρουτσέλι δείχνει την πιο εύκολη ιταλική συνταγή για ζυμαρικά
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr