Αν ανήκεις κι εσύ σε αυτούς που ψάχνουν "τι να μαγειρέψω σήμερα;" σου έχουμε την πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για Spaghetti Aglio e Olio με την αυθεντική ιταλική συνταγή από τη Φλορίντα Πετρουτσέλι.
Το "τεμπελοκέικ" της Αθηνάς Μουρκούση | Με 4 μόνο υλικά
Η γνωστή παρουσιάστρια δείχνει βήμα βήμα πώς να κάνεις μια από τις πιο εύκολες και διάσημες συνταγές της Ιταλίας, τα διάσημα ζυμαρικά με λάδι και σκόρδο.
Υλικά:
- 200 γρ spaghetti
- 2 ολόκληρα σκορδά
- πεπερόντσινο αποξηραμένο ή φρέσκο
- μαϊντανό (προαιρετικά)
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Ψήνουμε το σκόρδο με μπόλικο λάδι σε φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
- Το πατάμε με τα χέρια και κόβουμε 1 καυτερή πιπεριά και το πολτοποιούμε είτε με τα χέρια είτε με μίξερ.
- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το μείγμα και το λάδι του και προσθέτουμε ζεστό νερό από την κατσαρόλα που βράζουμε τα ζυμαρικά.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι τα ζυμαρικά ακόμα al dente και αφήνουμε να βράσουν για λίγα λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό
Απόστολος Ρουβάς | Το μυστικό για να φτιάξεις την τέλεια πίτσα