"Τι θα φάμε σήμερα;" | Η Φλορίντα Πετρουτσέλι δείχνει την πιο εύκολη ιταλική συνταγή για ζυμαρικά

Η αυθεντική ιταλική συνταγή με λίγα και απλά υλικά.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Αν ανήκεις κι εσύ σε αυτούς που ψάχνουν "τι να μαγειρέψω σήμερα;" σου έχουμε την πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για Spaghetti Aglio e Olio με την αυθεντική ιταλική συνταγή από τη Φλορίντα Πετρουτσέλι.

Το "τεμπελοκέικ" της Αθηνάς Μουρκούση | Με 4 μόνο υλικά

Η γνωστή παρουσιάστρια δείχνει βήμα βήμα πώς να κάνεις μια από τις πιο εύκολες και διάσημες συνταγές της Ιταλίας, τα διάσημα ζυμαρικά με λάδι και σκόρδο.

Υλικά:

  • 200 γρ spaghetti
  • 2 ολόκληρα σκορδά
  • πεπερόντσινο αποξηραμένο ή φρέσκο
  • μαϊντανό (προαιρετικά)
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

  1. Ψήνουμε το σκόρδο με μπόλικο λάδι σε φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
  2. Το πατάμε με τα χέρια και κόβουμε 1 καυτερή πιπεριά και το πολτοποιούμε είτε με τα χέρια είτε με μίξερ.
  3. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το μείγμα και το λάδι του και προσθέτουμε ζεστό νερό από την κατσαρόλα που βράζουμε τα ζυμαρικά.
  4. Ρίχνουμε στο τηγάνι τα ζυμαρικά ακόμα al dente και αφήνουμε να βράσουν για λίγα λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  5. Προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό

Απόστολος Ρουβάς | Το μυστικό για να φτιάξεις την τέλεια πίτσα