Follow us

Φτιάξε εύκολα και γρήγορα κρουασάν με γέμιση πραλίνα | Με μόνο 8 υλικά

Η συνταγή που θα λατρέψουν τα παιδιά.

MissBloom TEAM
κρουασαν istock

Μπορεί να σου ακούγεται απίστευτο, αλλά τώρα μπορείς να φτιάξεις εύκολα και γρήγορα σπιτικά κρουασάν με πραλίνα φουντουκιού και να τα απολαύσεις με τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

Ελένη Χατζίδου | Έφτιαξε σπιτική πραλίνα με την κόρη της, με 4 -μόνο- υλικά

Με αφορμή της Παγκόσμια Ημέρα κρουασάν που είναι σήμερα Πέμπτη 30/1 ο Άκης Πετρετζίκης μας δίνει την πιο εύκολη συνταγή για λαχταριστά κρουασάν με 8 μόλις υλικά.

Υλικά:

  • 200 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 230 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ. αλεύρι γ.ό.χ.
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 50 γρ. γάλα, για το άλειμμα
  • 30 γρ. καστανή ζάχαρη, για το πασπάλισμα
  • 400 γρ. πραλίνα φουντουκιού σοκολάτας
  • 100 γρ. φουντούκια, ψιλοκομμένα

Εκτέλεση:

  1. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα και το βούτυρο, και χτυπάμε με το φτερό για 2-3 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι που το έχουμε αναμείξει με το αλάτι, και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια πάρα πολύ μαλακή ζύμη.
  3. Φτιάχνουμε με τη ζύμη 3 μπαλάκια, τα τυλίγουμε σε μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
  4. Μέχρι να κρυώσει το ζυμάρι, ανακατεύουμε τα υλικά για τη γέμιση και αφήνουμε στην άκρη.
  5. Όταν η ζύμη έχει ξεκουραστεί με τη βοήθεια αρκετού αλευριού ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε ένα περίπου στρογγυλό φύλλο διαμέτρου 40 εκ. Δεν είναι απαραίτητο να είναι εντελώς κυκλικό.
  6. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε την κάθε πίτα σε 8 φέτες σαν πίτσα.
  7. Στη βάση από κάθε τριγωνάκι βάζουμε μια κοφτή κ.γ. γέμιση.
  8. Κάνουμε μία τομή σε κάθε φετάκι και αλείφουμε την κορυφή με λίγο γάλα.
  9. Τυλίγουμε το κάθε φετάκι ξεκινώντας από την περιφέρειά του για να το κάνουμε σαν ένα μικρό κρουασανάκι.
  10. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
  11. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και μεταφέρουμε τα κρουασανάκια.
  12. Αλείφουμε με γάλα και αν θέλουμε πασπαλίζουμε και λίγη καστανή ζάχαρη από πάνω.
  13. Ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά.
  14. Βγάζουμε τα κρουασανάκια γρήγορα από το ταψί γιατί αλλιώς κολλάνε λόγω της ζάχαρης που καραμελώνει.
  15. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα άλλα 2 φύλλα.
  16. Σερβίρουμε προαιρετικά με άχνη ζάχαρη.

Το πιο γρήγορο γλυκάκι: Φτιάξε τα viral cinnamon rolls με τορτίγια

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr