Αν ψάχνεις μια εύκολη, γρήγορη και με λίγα υλικά συνταγή για τυρομπουρεκάκια, πρέπει να δοκιμάσεις αυτή. Με μόνο 6 υλικά, πολλή αγάπη και ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας και μαγειρέματος θα έχεις το ιδανικό ορεκτικό ή σνακ ή και συνοδευτικό για το μεσημεριανό σου γεύμα.
Τα υλικά είναι για 30 τεμάχια και ο χρόνος που θα χρειαστείς είναι μόλις 30 λεπτά.
Υλικά:
- 500 γρ. τυρί φέτα, χοντροθρυμματισμένη
- 2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
- 100 ml αριάνι (ξινόγαλο - στα σούπερ μάρκετ) ή γάλα φρέσκο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- 4 φύλλα κρούστας
Εκτέλεση:
- Για να φτιάξουμε τυρομπουρεκάκια, ξεκινάμε βάζοντας σε ένα μπολ το τυρί, τα αυγά, το αριάνι και αλατοπίπερο (ελάχιστο αλάτι αν η φέτα είναι αλμυρή) και τα ανακατεύουμε όλα μαζί, έως ότου γίνουν ένα κρεμώδες μείγμα.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τα φύλλα.
- Αλευρώνουμε μια λεία επιφάνεια και απλώνουμε επάνω τα φύλλα. Κόβουμε τα φύλλα σε 6 μακριές λωρίδες κατά μήκος της μικρής πλευράς τους.
- Στην άκρη καθεμιάς βάζουμε 1 κουτ. γλυκού από τη γέμιση και τυλίγουμε σε τρίγωνο.
- Βρέχουμε το δάχτυλό μας με λίγο νερό και πιέζουμε την άκρη του φύλλου, ώστε να κλείσει καλά. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
- Σε ένα τηγάνι ή σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ελαιόλαδο τόσο που να καλύπτει 3 εκ. από τον πάτο και ρίχνουμε τα τυροπιτάκια, σε δόσεις, ώστε να μην πέσει απότομα η θερμοκρασία του λαδιού και ρουφήξουν πολύ.
- Τηγανίζουμε για ένα λεπτό από κάθε πλευρά, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.
- Τα βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας, να στραγγίξουν από τα λάδια προτού τα σερβίρουμε.
Οι 5 κορυφαίες συμβουλές για σωστό ψήσιμο στο κοτόπουλο - Τραγανό, ζουμερό και γευστικό αποτέλεσμα
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr