Μπορεί ο μουσακάς να είναι ένα από τα παραδοσιακά αγαπημένα μαμαδίστικα φαγητά και να τον έχεις συνδυάσει με λίγα παραπάνω λιπαρά, πώς θα σου φαινόταν όμως αν μπορούσες να τον φτιάξεις στην πιο light εκδοχή του και να τον δώσεις ως κύριο γεύμα ακόμη και σε μικρά παιδιά;
Η εύκολη πίτα με - μόνο - 3 υλικά από τα χεράκια της Μαρίας Ηλιάκη
Παρακάτω θα βρεις την πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για μουσακά με λίγες θερμίδες ιδανικό για όσους κάνουν διατροφή, αλλά και για μικρά παιδιά με την πιο τέλεια ιδέα για μπεσαμέλ χωρίς αλεύρι και χωρίς βούτυρο!
Υλικά:
- 1 κιλό Κιμάς μοσχαρίσιος (ποντίκι)
- 1 κιλό Γιαούρτι
- 1,5 κιλό Μελιτζάνες
- 1 κιλό Κολοκυθάκια
- 500 ml χυμός φρέσκιας ντομάτας
- 2 Κρεμμύδια
- 4 Αυγά
- 1 κ.γ. Κανέλα
- 1 κ.γ. Πολτός καραμελωμένου σκόρδου
- 1 κ.γ. Πάπρικα γλυκιά
- Ελαιόλαδο
- Μυζήθρα
- Αλάτι (για παιδιά κάτω του έτους το παραλείπω)
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200 βαθμούς (πάνω κάτω αέρα).
- Κόβεις σε λεπτές φέτες κολοκυθάκια και μελιτζάνες. Τα τοποθετείς σε ταψί, περιχύνεις με ελαιόλαδο και αλάτι και μεταφέρεις στον φούρνο.
- Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζεις ή ατμίζεις κιμά μοσχαρίσιο ποντίκι (το μάτι της κουζίνας στο 7, για να μην κάψει το ελαιόλαδο)
- Αφού ο κιμάς πάρει χρώμα, προσθέτεις τον χυμό από τις ντομάτες, ελαιόλαδο, τον πολτό του καραμελωμένου σκόρδου, κανέλα και χαμηλώνεις το μάτι στο 5.
- Ανακατεύεις ανά τακτά διαστήματα για 20’ έως ότου να γίνει η σάλτσα.
- Όσο γίνεται η σάλτσα ανακατεύεις μια φορά και τα λαχανικά που βρίσκονται στον φούρνο, ώστε για να ψηθούν ομοιόμορφα.
- Σε ένα μπολ βάζεις 1 κιλό γιαούρτι πλήρες στραγγιστό και 4 αυγά και ανακατεύεις καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Βγάζεις το ταψί από τον φούρνο και πάνω από τα λαχανικά στρώνεις τον κιμά και από πάνω το μίγμα με το γιαούρτι και το αυγό!
- Ψήνεις για 35’ στον φούρνο, αφήνεις λίγο να κρυώσει και σερβίρεις.
Πανεύκολα soft cookies στον φούρνο μικροκυμάτων σε - μόλις - 2 λεπτά
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr