Συνταγή για καροτόσουπα - Ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα!

Γρήγορη και πεντανόστιμη!

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Τα καρότα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και ευεργετικά λαχανικά που μπορείς να εντάξεις στη διατροφή σου. Έχουν ελαφρώς γλυκιά γεύση και τραγανή υφή, ενώ είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά που προσφέρουν πολλαπλά οφέλη για την υγεία.

Μπορείς να καταναλώσεις τα καρότα ωμά, βραστά, στον ατμό ή σε διάφορες συνταγές, όπως σαλάτες, σούπες και χυμούς. Είναι ένα πολυδιάστατο λαχανικό που μπορεί εύκολα να ενταχθεί στην καθημερινή σου διατροφή, προσφέροντας μοναδικά οφέλη για την υγεία.

Η Health Coach, Ξένη Κωνσταντίνου (@xeni_wellness), σου προτείνει μια γευστική και θρεπτική συνταγή για καροτόσουπα, ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Επιπλέον σου δίνει και ένα μυστικό ώστε να απογειώσεις τη γεύση της!

Καροτόσουπα

Υλικά:

  • 6-7 καρότα
  • ελαιόλαδο
  • πάπρικα
  • κουρκουμά
  • κύμινο
  • κρεμμύδι
  • τζίντζερ (προαιρετικά)
  • μπούκοβο ή τσίλι
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

1) Καθαρίζεις τα καρότα, τα κόβεις σε μικρά κομμάτια και τα απλώνεις σε ένα ταψί που έχεις βάλει αντικολλητικό χαρτί

2) Τα ραντίζεις με λίγο ελαιόλαδο και ρίχνεις από πάνω πάπρικα, κουρκουμά, αλάτι, πιπέρι, τσίλι ή μπούκοβο και το "μυστικό" είναι να τα ψήσεις στο φούρνο για 30 λεπτά στους 200 βαθμούς

3) Σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι, τσιγαρίζεις το κρεμμύδι και ρίχνεις και το τζίντζερ (αν θες).

4) Στη συνέχεια ρίχνεις και τα καρότα, αφού έχουν μαλακώσει, στην κατσαρόλα, και προσθέτεις λίγο νερό ή ζωμό, μέχρι να καλύψει τα υλικά σου και τα αφήνεις να βράσουν για περίπου 10 λεπτά

5) Τέλος με ένα ένα multi πολτοποιείς τα υλικά σου. Αν θες μια πιο κρεμώδη υφή μπορείς να ρίξεις λίγο γάλα καρύδας ή κρέμα γάλακτος.

Διαβάστε περισσότερα στο shape.gr