Η γκρανόλα αποτελεί μια από τις συνηθέστερες επιλογές πρωινού κάθε φορά που αναζητάς κάτι νόστιμο και υγιεινό για να ξεκινήσεις την ημέρα σου. Πρόκειται για εκείνο το μείγμα δημητριακών με βάση την βρώμη, τους ξηρούς καρπούς, τους σπόρους, το μέλι ή σιρόπι αγαύης/σφενδάμου, που συνοδεύουμε συχνά μαζί με γάλα, γιαούρτι και φρέσκα φρούτα, δημιουργώντας ένα εξαιρετικά πλούσιο διατροφικά γεύμα, με πληθώρα βιταμινών, ιχνοστοιχείων, φυτικών ινών, πρωτεΐνης, ασβεστίου κ.α. Μπορείς να επιλέξεις την γκρανόλα σου είτε ζεστή, όπως την τρώμε συνήθως στο βρετανικό porridge, είτε κρύα, με την μορφή overnight oat.
Το ήξερες, ωστόσο, ότι μπορείς να την απολαύσεις και στην αλμυρή εκδοχή της; Προσθέτοντας την στο μεσημεριανό και το δείπνο σου ή απλώς στην μικρή αλμυρή λιχουδιά που θα επιλέξεις ως σνακ. Κι όμως, η γκρανόλα είναι εξίσου νόστιμη και αλμυρή, συνοδευόταν εκπληκτικά τις σαλάτες, τις σούπες ακόμα και το ριζότο σου. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ετοιμάσεις προσεκτικά και βήμα βήμα την παρακάτω εύκολη συνταγή για σπιτική αλμυρή γκρανόλα και να την αποθηκεύσεις σε ένα αεροστεγές βαζάκι για την επόμενη χρήση.
Διαβάστε περισσότερα στο shape.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr