Για πολλούς είναι η πιο γλυκιά "αμαρτία" των γιορτών, ένας επιπλέον λόγος για να ανυπομονείς για τα Χριστούγεννα και να ενθουσιάζεσαι στολίζοντας τα σε μεγάλες, κρυστάλλινες πιατέλες σε σχήμα έλατου ή αστεριού.
Τα μελομακάρονα είναι ο επάξιος ανταγωνιστής του "χιονισμένου" κουραμπιέ, η τέλεια συντροφιά δίπλα στον ζεστό μας καφέ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, η λιχουδιά που αγαπάμε να τρώμε τα γιορτινά βράδια στον καναπέ την ώρα που στην τηλεόραση παίζει το εορταστικό, κλασικό φιλμ "Ιt's A Wonderful Life".
Tην ίδια στιγμή, είναι ο λόγος που θα πάρουμε μερικά κιλά παραπάνω την γιορτινή περίοδο, αλλά τι να κάνεις που δεν γίνεται να αντισταθείς, είναι εκεί στα πιάτα και σε κοιτάζουν μέσα στα μάτια και τα κοιτάς.
Η λύση στο πρόβλημα κρύβεται στην συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρήγου, η οποία ξέρει πώς να πετύχεις όλη τη νοστιμιά, αποφεύγοντας τις περιττές θερμίδες, δηλάδη χωρίς να προσθέσεις ίχνος ζάχαρης.
Δες πώς θα τα φτιάξεις:
Υλικά Συνταγής
1/2 φλ. σπορέλαιο
1/2 φλ. ελαιόλαδο
4 κ.σ κονιάκ
1/2 φλ. χυμός φρέσκο πορτοκάλι
1 /2 κ.γλ. σόδα μαγειρική
2-3 κ.σ. κρυσταλλική στέβια ή αλεσμένος χουρμάς (δείτε παρακάτω)
1 /2 κ.γλ. γαρύφαλλο
1 κ.γλ. κανέλα (κοφτό)
ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο
3½ φλ. περίπου αλεύρι γ.ο.χ ή αλεύρι ολικής άλεσης
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
Διαβάστε περισσότερα στο WomanToc.gr