Πολύ θα θέλαμε την εορταστική περίοδο να μπαίνουμε στην κουζίνα και εκείνη να μοσχομυρίζει όλων των ειδών τα φαγητά και γλυκά, όπως έκαναν κάποτε οι μαμάδες και οι γιαγιάδες μας, αλλά δυστυχώς αυτό πλέον δεν είναι εφικτό. Οι ρυθμοί της ζωής και φυσικά οι υποχρεώσεις έχουν δείξει τον δρόμο του "έτοιμου” ακόμα και όταν πρόκειται για μελομακάρονα και κουραμπιέδες – κάτι που ποτέ δεν θα φανταζόμασταν είναι η αλήθεια -.
Κι αν σου έλεγα, ότι φέτος ήρθε η ώρα να φτιάξεις τα δικά σου γλυκά εύκολα και γρήγορα; Ο αγαπημένος Άκης Πετρετζίκης, έχει την τέλεια συνταγή για κουραμπιέδες, χωρίς μίξερ, για όλους εμάς που τρέχουμε και δεν φτάνουμε, αλλά θέλουμε και να περιποιηθούμε την οικογένειά μας.
Ανασήκωσε μανίκια και μπες στην κουζίνα. Σύντομα το σπίτι σου θα μυρίσει σπιτικό γλυκό.
Υλικά:
150 γρ.αμύγδαλα ωμά
250 γρ.βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
70 γρ.άχνη ζάχαρη
300 γρ.αλεύρι γ.ο.χ.
1κ.γ.μπέικιν πάουντερ
1κ.γ.εκχύλισμα βανίλιας
1κ.γ.ανθόνερο
2κ.σ.κονιάκ
1πρέζα αλάτι
ανθόνερο
άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα.
Απλώνουμε τα αμύγδαλα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε 15-20 λεπτά να καβουρδιστούν.
Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
Κόβουμε τα αμύγδαλα σε χοντρά κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Εναλλακτικά τα σπάμε σε γουδί ή σε ένα μιξεράκι.
Βάζουμε σε άλλο μπολ το βούτυρο και την άχνη και ανακατεύουμε με τα χέρια μας.
Σε τρίτο μπολ βάζουμε το αλεύρι και το μπέικιν και ανακατεύουμε.
Μεταφέρουμε στο μπολ με το βούτυρο και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τη βανίλια, το ανθόνερο, το κονιάκ, τα αμύγδαλα, αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
Πλάθουμε κουραμπιέδες των 25 γρ. και μεταφέρουμε σε 2 ταψιά με λαδόκολλα.
Με το δάχτυλό μας, πιέζουμε ελαφρά την επιφάνεια του κουραμπιέ.
Ψήνουμε 20 λεπτά το κάθε ταψί, αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν.
Ραντίζουμε με ανθόνερο, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr