Cinnamon Roll | Η πιο τέλεια συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Η συνταγή για το πιο τέλειο γλυκό που λατρεύουμε όλοι!

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Τα cinnamon roll έχουν μπει στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια και είναι σίγουρα από τα γλυκά που όλοι λατρεύουμε. Σίγουρα σε κάθε έξοδο για καφέ είναι από τις πρώτες μας επιλογές για γλυκό. Πώς θα σου φαινόταν να μπορείς να τα φτιάξει σπίτι;

Τις τελευταίες ημέρες έχει γίνει viral στο TikTok μία συνταγή και φυσικά και τη δοκίμασα και είχε αρκετά μεγάλη επιτύχια και πλέον σε κάθε μάζωξη την ετοιμάζω για τους φίλους μου.

Υλικά

Για τη ζύμη:

  • 250 ml χλιαρό γάλα
  • 1,5 φακελάκι μαγιά στιγμής
  • 100 γρ ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 1 κγ αλάτι
  • 460-480 γρ αλεύρι για τσουρέκια
  • 50 γρ λιωμένο βούτυρο

Για τη γέμιση:

  • 112 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ μαύρη ζάχαρη
  • 2 κγ κανέλα

  • 120 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Για το γλάσο:

  • 120 γρ τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 50 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 85 γρ άχνη ζάχαρη
  • 1 βανίλια

Εκτέλεση

Στο χλιαρό γάλα ρίχνεις τη μαγιά, τη ζάχαρη και ανακατεύεις. Αφήνεις 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί. Στη συνέχεια προσθέτεις το αλάτι και το αλεύρι σιγά σιγά. Θα χρειαστείς σίγουρα 460 γραμμάρια, αν δεις όμως ότι κολλάει πολύ, πρόσθεσε και τα υπόλοιπα 20 γραμμάρια. Ζύμωσε καλά και ρίξε το βούτυρο σε 3 δόσεις, ζυμώνοντας ταυτόχρονα μέχρι να απορροφηθεί. Προσοχή το βούτυρο να έχει κρυώσει και μην το ρίξει καυτό στη ζύμη. Σκεπάζεις και αφήνεις να διπλασιαστεί για περίπου 1 ώρα. Το πόσο θα χρειαστεί εξαρτάται απ' τη θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Όταν είναι έτοιμη, αλευρώνεις τον πάγκο και ανοίγεις τη ζύμη σε ορθογώνιο παραλληλόγραμμο. Απλώνεις το μαλακό βούτυρο με τα χέρια σου με προσοχή όμως να μη σκίσεις τη ζύμη. Ανακατεύεις τη ζάχαρη με την κανέλα και τη πασπαλίζεις πάνω στη ζύμη ομοιόμορφα. Τυλίγεις τη ζύμη και τη χωρίζεις σε 12 ίσα κομμάτια. Κόβεις με οδοντικό νήμα ή κλωστή για να μη χαλάσει το σχήμα. Τοποθετείς σε ταψί με λαδόκολλα, σκεπάζεις και τα αφήνεις να διπλασιαστούν για περίπου 30 λεπτά. Όταν είναι έτοιμα περιχύνεις με την κρέμα γάλακτος και ψήνεις στους 170 βαθμούς σε αντιστάσεις για περίπου 30 λεπτά ανάλογα με το φούρνο.

Όσο ψήνονται ανακατεύεις το τυρί κρέμα με το βούτυρο και προσθέτεις την άχνη και τη βανίλια. Αν έχεις μίξερ χειρός η διαδικασία γίνεται πιο εύκολη. Μόλις βγουν από τον φούρνο, αλείφεις το γλάσο ομοιόμορφα.

Tips:

#1 Μπορείς να χρησιμοποιήσεις αλεύρι για όλες τις χρήσεις, αλλά το αποτέλεσμα δε θα είναι τόσο αέρινο και αφράτο.

#2 Αν δεν έχεις αντιστάσεις στο φούρνο, μπορείς να τα ψήσεις στον αέρα.