Τα μελομακάρονα τα αγαπάμε όλοι και τα κέικ επίσης. Αν σου πούμε όμως ότι μπορείς να τα συνδυάσεις και τα δύο και να φτιάξεις τα πιο γευστικά cupcake με γεύση μελομακάρονου και σοκολάτας;
Βρήκαμε την καλύτερη συνταγή στο coolartisan.gr δια χειρός του Γαβριήλ Νικολαΐδη.
Cupcakes με γεύση μελομακάρονο και σοκολάτα
Υλικά
- 10 γρ βούτυρο
- 100 γρ ελαιόλαδο
- 200γρ ζάχαρη
- 4 αυγά
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 250 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1/3 κγ μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
- 1/3 κγ γαρίφαλο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 180°C.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ, τα μπαχαρικά και την βανίλια για να ανακατευτούν όλα μαζί καλά. Χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει καλά.
Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο σιγά σιγά και συνεχίζουμε με τα αυγά ένα ένα. Βγάζουμε το μίγμα από το μίξερ και ανακατεύουμε στο χέρι με το αλεύρι λίγο λίγο με μια κουτάλα.
Βάζουμε τη ζύμη σε φορμάκια για καπκέικ . Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
Υλικά για το frosting σοκολάτας
- 125 γρ ανάλατο φρέσκο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 300 γρ άχνη κοσκινισμένη
- 90 γρ μαύρη σοκολάτα
- 60 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
Εκτέλεση
Αναμειγνύουμε τη σοκολάτα, την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο σε κατσαρολάκι. Σε μέτριας θερμότητας μάτι ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να γίνει λείο και ομοιογενές.Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την άχνη. Ανακατεύουμε ελαφρά. Βάζουμε το μείγμα να κρυώσει στο ψυγείο.
Όταν θα είμαστε έτοιμοι να στολίσουμε τα cupcakes το βγάζουμε και το χτυπάμε μέχρι να γίνει αφράτο και σαν κρέμα. Το αδειάζουμε στο κορνέ μας και αρχίζουμε να σχεδιάζουμε διάφορα σχέδια με αυτό. Αν θέλουμε να το κάνουμε πιο πολύχρωμο χρησιμοποιούμε και επιπλέον διακόσμηση.
Τα διατηρούμε εκτός ψυγείου αν πρόκειται να τα καταναλώσουμε την ίδια μέρα και στο ψυγείο αν θέλουμε να τα καταναλώσουμε την επόμενη.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr