Follow us

Η -τόσο εύκολη- συνταγή για κοτόσουπα που ενισχύει το ανοσοποιητικό | Γιατί να προτιμάς κοτόπουλο ελεύθερης βοσκής

Αυτούς τους μήνες προσπαθώ να χτίζω το ανοσοποιητικό μου με καλό φαγητό που μου δίνει τις απαραίτητες βιταμίνες.

MissBloom TEAM
kotosoupa

Αγαπώ τον χειμώνα και την αίσθηση της θαλπωρής στο σπίτι μου, αλλά όχι και τις ιώσεις που καραδοκούν. Προσπαθώ αυτούς τους μήνες να χτίζω το ανοσοποιητικό μου με καλό φαγητό που μου δίνει τις απαραίτητες βιταμίνες και να ξεκουράζομαι, όσο μου το επιτρέπει η καθημερινότητά μου.

Τι καλύτερο λοιπόν για τα πρώτα κρύα από ένα πιάτο σπιτική κοτόσουπα, συνταγή της μαμάς μου; Το πιο βασικό συστατικό για μία καλή κοτόσουπα - όπως λέει και η μαμά- είναι το κοτόπουλο. Το Κοτόπουλο ελεύθερης βοσκής ΠΙΝΔΟΣ είναι πάντα η δική μου επιλογή - και είναι ιδανικό και για σούπα.

Πεντανόστιμο, ορεινό και φυσικά ολόφρεσκο, το Κοτόπουλο ελεύθερης βοσκής ΠΙΝΔΟΣ, τρέφεται μόνο με 100% φυτικές πιστοποιημένες τροφές, εκ των οποίων το 65% είναι καλαμπόκι. Τα Κοτόπουλα ελεύθερης βοσκής ΠΙΝΔΟΣ είναι πάντα ζουμερά και τρυφερά και αποτελούν την καλύτερη και πιο ασφαλή επιλογή για τις συνταγές σου. Το γεγονός ότι τρέφονται κυρίως με καλαμπόκι, τους δίνει αυτό το "χωριάτικο" κίτρινο χρώμα που διατηρείται και μετά το μαγείρεμα, δίνοντας στο φαγητό μας και εν προκειμένω στη σούπα μας, πολύ ωραίο χρώμα και ασυναγώνιστη γεύση.

Πολύ σημαντικό είναι ότι διατηρούν τα θρεπτικά τους συστατικά και μετά το μαγείρεμα, λόγω της υφής τους. Δεν είναι τυχαίο ότι το Κοτόπουλο ελεύθερης βοσκής ΠΙΝΔΟΣ απέσπασε το Βραβείο Ανώτερης Γεύσης από το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης & Ποιότητας iTQi στις Βρυξέλλες. Επίσης είναι γνήσια ελεύθερης βοσκής. Τι εννοώ; Η ΠΙΝΔΟΣ σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ ανακάλυψε, μετά από 3 χρόνια έρευνας, έναν ανοσολογικό δείκτη επιβεβαίωσης της γνησιότητας των κοτόπουλων Ελεύθερης Βοσκής. Ταυτόχρονα από τη συνεργασία με το Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων προέκυψε ένας αντίστοιχος βιοχημικός δείκτης γνησιότητας αυτού του τρόπου εκτροφής. Οι συγκεκριμένοι δύο δείκτες κατοχυρώθηκαν με Εθνικό Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας που μας επιτρέπει να γνωρίζουμε τι τρώμε και να επιλέγουμε την ανώτερη ποιότητα στο πιάτο μας.

Η -τόσο εύκολη- συνταγή για κοτόσουπα που ενισχύει το ανοσοποιητικό | Γιατί να προτιμάς κοτόπουλο ελεύθερης βοσκής

Συνταγή για σπιτική κοτόσουπα (από τη μαμά μου)

Το βασικό στοιχείο της συνταγής μας είναι η άριστη πρώτη ύλη. Συνεχίζοντας, θα χρειαστούμε 2 καρότα, 2 ξερά κρεμμύδια, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ρύζι γλασέ (περίπου 3/4 του φλιτζανιού) και για το αβγολέμονο δύο αβγά και δύο λεμόνια. Μυστικό της επιτυχημένης κοτόσουπας εκτός φυσικά από το ελεύθερης βοσκής κοτόπουλο Πίνδος που προσφέρει νοστιμιά και υψηλή ποιότητα στο πιάτο μας, είναι το καλό ελαιόλαδο. Θα χρειαστούμε περίπου 60 ml ελαιόλαδο.

Eκτέλεση

Αλατοπιπερώνουμε το Κοτόπουλο ελεύθερης βοσκής ΠΙΝΔΟΣ και το βράζουμε σε μέτρια φωτιά. Αφού το ξαφρίσουμε, ρίχνουμε το ένα κρεμμύδι μας και το ένα καρότο και το αφήνουμε να βράσει για μία περίπου ώρα. Όταν βράσει το κοτόπουλο μας το αφαιρούμε σε μία πιατέλα. Κρατάμε το ζωμό με τα κρεμμύδια και το καρότο και βγάζουμε την ψίχα του κοτόπουλου.

Στη συνέχεια σε μία κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρουμε το δεύτερο κρεμμύδι μας και το δεύτερο καρότο μας. Προσθέτουμε τον ζωμό μας, το ρύζι μας και τέλος το κοτόπουλο μας. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε την κατσαρόλα στη ζεστή εστία μέχρι να δέσουν τα υλικά.

Για το αβγολέμονο, σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά, να αφρατέψουν και ρίχνουμε σταδιακά το λεμόνι. Στη συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά λίγη από τη σούπα μας στο μείγμα και τέλος ρίχνουμε το αβγολέμονο στην κατσαρόλα που είναι πάνω στην εστία. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο.

Η κοτόσουπά μας είναι έτοιμη!

Πινδος

Δες περισσότερες πληροφορίες για τα Κοτόπουλα ελεύθερης βοσκής ΠΙΝΔΟΣ στο Facebook, στο Instagram και στην ιστοσελίδα Πίνδος (εδώ μπορείς να βρεις και πολλές συνταγές που έχω δοκιμάσει!).

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr