Σε ποια ιταλικά εστιατόρια θα γιορτάσουμε την World Pasta Day

Η μόνη λίστα που θα χρειαστείτε για τη μεγάλη γιορτή των μακαρονάδων, στις 25 Οκτωβρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

"Ό,τι βλέπετε το χρωστάω στα σπαγγέτι" φέρεται να είχε πει κάποτε η Sophia Loren, κι αυτό είναι το μόνο σύνθημα που χρειαζόμαστε για να γιορτάσουμε τη μεγάλη μας αγάπη στην Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών στις 25 Οκτωβρίου. Και η παρακάτω λίστα, είναι οι μόνες διευθύνσεις που θα μας χρειαστούν, για να το κάνουμε με gusto.

Ovio

Το επιτυχημένο πρότζεκτ του Πάνου Ιωαννίδη και του Πάνου Πολίτη διατηρεί μεν ζωντανή την παράδοση της ιταλικής κουζίνας, πάντα όμως φροντίζει να τη συνδυάζει με ένα μοντέρνο γαστρονομικό twist – δοκιμάστε για παράδειγμα τα spaghetti blanco-nero al Savoro ή την caccio e pepe tartufata και θα μας θυμηθείτε.

Da Bruno

Σαράντα χρόνια ιστορίας μετρά η τρατορία του Δημήτρη Τσουκάρη, που αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς για την ιταλική κουζίνα, μιας και είναι πιστοποιημένα το πρώτο αυθεντικά ιταλικό εστιατόριο της πόλης. Μια γεύση ιστορίας θα δοκιμάσετε με ταλιατέλες Funghi misti, με ραγού από τρία είδη φρέσκων μανιταριών, ενώ εμπειρία είναι και τα ζεστά ζυμαρικά που ανακατεύονται μέσα σε κεφάλι παρμεζάνας, για σερβιριστούν πλήρη τυρένιας πανδαισίας!

I Frati

Εδώ και μια δεκαετία μας ταξιδεύει στην Ιταλία μέσα από τις φινετσάτες γεύσεις του, που μπορεί να ξεκινούν από νωρίς με espresso και brunch, δίνουν όμως αληθινά μαθήματα ιταλικής γεύσεις στο μεσημεριανό και το βραδινό μενού του: η καρμπονάρα του, με αυγό, γκουαντσιάλε και γλυκό πεκορίνο είναι ό,τι πιο κοντινό στο να απολαμβάνεται το θρυλικό πιάτο στη γενέτειρά του το Λάτσιο, ενώ ατόφιο ιταλικό comfort θα βρείτε και στα bucatini Bolognese, με το ραγού μοσχαριού να σας μεταφέρει στη γείτονα.

Parlo

Στο βασικό τρίπτυχο της ιταλικής κουζίνας (πίτσα, πάστα, ριζότο) εστιάζει αυτό το smart casual ιταλικό εστιατόριο, που λειτουργεί σαν όαση ηρεμίας στη μικρο-πιάτσα της Αδριανείου στο Νέο Ψυχικό. Απολαύστε την, παρέα με best sellers όπως οι παπαρδέλες με κοτόπουλο, ή τα νιόκι με κρέμα κολοκύθας.

Alpino Cucina Italiana

Με φήμη που έχει εξαπλωθεί πολύ πέρα από τα Νότια Προάστια και το Παλαιό Φάληρο, όπου και "γεννήθηκε" πριν από 40 χρόνια, το ιταλικό brand έχει αποκτήσει έδρα σε Πειραιά, Χαλάνδρι και Πάρο, αλλά και φανατικούς σε όλη την Αθήνα. Όχι άδικα, αφού η δημιουργική ομάδα του εστιατορίου σερβίρει σπουδαία pasta fresca, την οποία απολαμβάνεται τόσο σε all time classic συνταγές όσο και σε σε premium προτάσεις με avantgarde συνδυασμούς.

Διαβάστε περισσότερα στο athinorama.gr