Αυτά είναι τα καλύτερα μπαρ του κόσμου για το 2024-δύο ελληνικά ανάμεσά τους

Ανακοινώθηκε η λίστα των The World's 50 Best Bars 2024, με το Handshake Speakeasy από την Πόλη του Μεξικού να βρίσκεται στην κορυφή του ευ πίνειν σύμπαντος.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Kόκκινα κασκόλ να στροβιλίζονται, καλοφτιαγμένα ποτά να αλλάζουν χέρια, άνθρωποι από κάθε γωνιά του πλανήτη να αγκαλιάζονται. Αλεγρία. Οι εικόνες δεν είναι άγνωστες στους ανθρώπους του bar industry και ακριβώς τέτοιες βίωσαν περίπου 1400 καλεσμένοι στην Madrid Arena και την τελετή -ή πιο ορθά, στη φιέστα- των The World's 50 Best Bars 2024, που στην 16η διοργάνωσή τους βρέθηκαν για τρίτη φορά εκτός Λονδίνου και στην πρωτεύουσα της Ισπανίας (μετά από τη Βαρκελώνη το 2022 και τη Σιγκαπούρη το 2023).

Στη φετινή λίστα, για παρθενική συνθήκη στην ιστορία του σημαντικού θεσμού, ένα μπαρ από το Μεξικό ήταν εκείνο που κατέκτησε την κορυφή: Το Handshake Speakeasy (Πόλη του Μεξικού) σκαρφάλωσε στο νο.1, επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του φαβορί.

Η φετινή λίστα των The World's 50 Best Bars περιλαμβάνει μπαρ από 28 πόλεις του πλανήτη, καθώς και 16 new entries στην πρώτη πενηντάδα, που απλώνονται σε Μπανγκόκ, Μπογκοτά, Γκουανταλαχάρα, Χονγκ Κονγκ, Λίμα, Μελβούρνη, Πόλη του Μεξικού, Μιλάνο, Νέα Υόρκη, Παρίσι, Σάο Πάολο, Σιγκαπούρη, Τόκιο.

Όσον αφορά τις ελληνικές παρουσίες, το Line κατάφερε να ανέβει στο νο.6 και το Baba Au Rum στο νο.17, κάνοντας άλματα σε σχέση με πέρυσι και επιβεβαιώνοντας -ξανά και ξανά- το επίπεδο της αθηναϊκής και κατ' επέκταση της ελληνικής μπαρ σκηνής.

Ξέρεις, το θεωρούμε πλέον δεδομένο αλλά αν το καλοσκεφτείς είναι το μπαρ το μόνο πεδίο της ελληνικής εστίασης που συναντάται σε τόσο σημαντικές λίστες, με τέτοια τρομερή συνέπεια για 10+ χρόνια. Υπενθυμίζω πως στη φετινή αξιολόγηση 51-100 του ίδιου θεσμού, υπήρχε και η παρουσία των The Bar In Front Of The Bar, Barro Negro και The Clumsies.

Διαβάστε περισσότερα στο esquire.com.gr