Πριγκίπισσα Diana | Το βασικό συστατικό που είχε πάντα το πρωινό της - πλούσιο σε πρωτεΐνη, φυτικές ίνες, χαμηλό σε λιπαρά

Και πώς μπορείς να υιοθετήσεις αυτή τη συνήθεια για ένα υγιεινό ξεκίνημα της ημέρας.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Η Πριγκίπισσα Diana είχε μια απρόσμενη προτίμηση - για τα μεσογειακά δεδομένα - για το πρωινό της. Ο προσωπικός της σεφ, Darren McGrady, έχει αποκαλύψει στο παρελθόν πως η αγαπημένη της επιλογή για το πρώτο γεύμα της πριγκίπισσας ήταν τα ψημένα φασόλια σε κονσέρβα. Η συγκεκριμένη επιλογή μπορεί να φαίνεται παράξενη, αλλά στην πραγματικότητα, τα φασόλια, όπως και γενικότερα τα όσπρια, αποτελούν μια υγιεινή και θρεπτική βάση για πρωινό.

Το "ελεύθερο γεύμα" της πριγκίπισσας Diana: Τι ζητούσε κάθε εβδομάδα από τον βασιλικό σεφ;

Η αγαπημένη συνταγή της πριγκίπισσας

Κατά τη διάρκεια ενός μαθήματος μαγειρικής στο YouTube, ο McGrady μοιράστηκε τις λεπτομέρειες του ασυνήθιστου πρωινού. Πριγκίπισσα Diana λάτρευε τα ψημένα φασόλια. Της τα μαγείρευα για πρωινό στο παλάτι του Buckingham. Της άρεσαν τόσο πολύ που κατανάλωνε μία ολόκληρη κονσέρβα για πρωινό”, ανέφερε ο πρώην βασιλικός σεφ. Η απλότητα αυτής της επιλογής κρύβει πολλά διατροφικά οφέλη.

Θρεπτικά οφέλη των φασολιών

"Ακούγεται τρελό, αλλά αν το σκεφτείς, τα φασόλια έχουν μόνο 7 γραμμάρια ζάχαρης, είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και πολύ χαμηλά σε λιπαρά”, πρόσθεσε ο McGrady. Αυτό το χαρακτηριστικό κάνει τα φασόλια ιδανική επιλογή για ένα πρωινό που θες να σε γεμίσει ενέργεια χωρίς περιττές θερμίδες. Οι υδατάνθρακες που περιέχουν προσφέρουν επίσης καλή ενέργεια, κάτι που μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο για όσους γυμνάζονται.

Μια μερίδα 200 γραμμαρίων, περιέχει περίπου 162 θερμίδες, 10 γραμμάρια πρωτεΐνης και μόλις 1 γραμμάριο λίπους. Οι υδατάνθρακες ανέρχονται σε 30 γραμμάρια, εκ των οποίων τα 9.6 γραμμάρια είναι ζάχαρη. Επιπλέον, περιέχουν 9.8 γραμμάρια φυτικών ινών, που είναι ιδανικές για την καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Ωστόσο, είναι σημαντικό να προσέχεις την περιεκτικότητα σε αλάτι και ζάχαρη, μιας και μισή κονσέρβα μπορεί να περιέχει περίπου 9 γραμμάρια ζάχαρης (10% της ημερήσιας αναγκαίας πρόσληψης) και έως 1.3 γραμμάρια αλατιού, που αντιστοιχεί στο 20% της ημερήσιας αναγκαίας πρόσληψης.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του NHS, μια μερίδα 80 γραμμαρίων ψημένων φασολιών (μαγειρεμένο βάρος) - περίπου 3 γεμάτες κουταλιές - συνεισφέρει στον στόχο των πέντε μερίδων φρούτων και λαχανικών την ημέρα.

Διαβάστε περισσότερα στο shape.gr