Follow us

Ειδικοί αποκαλύπτουν | Οι κίνδυνοι που κρύβουν οι κάλτσες για τα πόδια σου

Ποιο χρώμα κάλτσας πρέπει να αποφεύγεις εάν θέλεις υγιή πόδια;

καλτσες istock

Ορισμένοι τύποι παπουτσιών είναι γνωστό ότι κάνουν κακό στα πόδια σου, όπως τα ψηλά τακούνια και οι σαγιονάρες. Αλλά όταν πρόκειται για την υγεία των ποδιών, υπάρχει και κάτι άλλο που συχνά παραβλέπεται: ο τύπος κάλτσας που φοράς. Οι κάλτσες μπορούν "να παρέχουν προστασία για τα πόδια... και να βοηθήσουν στον έλεγχο της υγρασίας, τον έλεγχο της θερμοκρασίας, την άνεση", δήλωσε στο huffpost.com ο Dr. Chandler Hubbard, επίκουρος καθηγητής στο Κολέγιο Ποδιατρικής Ιατρικής του Western University of Health Sciences.

Μιας και μπαίνουμε σιγά - σιγά στη χειμερινή περίοδο και οι κάλτσες εκτός από το να σε ζεσταίνουν, αποτελούν και ένα είδος aesthetic καθώς και ιδανικές για χουχούλιασμα, είναι καλό να γνωρίζεις μερικά πράγματα πριν τις φορέσεις. Οι ποδολόγοι ενημερώνουν σχετικά με κάλτσες, τι πρέπει να αναζητούν και τι να αποφεύγουν όσοι θέλουν να διατηρήσουν την υγεία των ποδιών τους.

Οι τύποι κάλτσας που μπορούν να βλάψουν τα πόδια σου

Απόφυγε τις σκούρες ή μαύρες κάλτσες

Όταν φοράς σκούρες ή μαύρες κάλτσες, η βαφή μπορεί να τρίβεται στο δέρμα και τα νύχια σου, δήλωσε ο Hubbard. "Αυτό μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και ενδεχομένως δερματίτιδα εξ επαφής ή αλλεργική αντίδραση" δήλωσε.

Απόφυγε τις κάλτσες που παγιδεύουν την υγρασία

Τα σωστά υφάσματα είναι σημαντικά, επειδή "μπορούν να απομακρύνουν την υγρασία και να αποτρέψουν προβλήματα όπως το πόδι του αθλητή και ο μύκητας των νυχιών", δήλωσε η Dr. Priya Parthasarathy, πιστοποιημένος ποδίατρος και συνεργάτης στο U.S. Foot & Ankle Specialists of the Mid-Atlantic και εκπρόσωπος της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης Ποδιών.

Οι τρεις κύριοι τύποι υφασμάτων που χρησιμοποιούνται για κάλτσες είναι το βαμβάκι, το μαλλί και τα συνθετικά, σύμφωνα με τον Hubbard.

"Το βαμβάκι παραδοσιακά δεν είναι πολύ υγρό, και κάνει την υγρασία να κάθεται στο δέρμα σου", εξήγησε. "Το μαλλί είναι λίγο καλύτερο, αλλά είναι συνήθως πιο χοντρό, οπότε οι άνθρωποι δεν θέλουν να τις φορούν το καλοκαίρι, όταν κάνει πολύ ζέστη".

Στους περισσότερους ανθρώπους αρέσει να φορούν συνθετικές κάλτσες, οι οποίες είναι ένα μείγμα διαφορετικών υλικών και είναι συνήθως καλές στο να απομακρύνουν την υγρασία. Αλλά αυτό μπορεί να εξαρτάται από το άτομο. Για παράδειγμα, αν δεν ιδρώνεις πολύ, μπορείς να προτιμάς την αίσθηση από βαμβακερές ή μάλλινες κάλτσες.

Διαβάστε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr