Δράμα ή κωμωδία | Ποιο είδος ταινίας μας παχαίνει περισσότερο

Ααααπ σας πιάσαμε.. δεν είχατε φανταστεί ότι το είδος ταινιών που βλέπουμε μπορεί να επηρεάσει το βάρος μας. Εδώ σας εξηγούμε γιατί συμβαίνει αυτό και τι παχαίνει περισσότερο: η κωμωδία ή το δράμα;

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Μπορεί να ακούγεται παράξενο, αλλά το είδος των ταινιών που βλέπουμε μπορεί ενδεχομένως να επηρεάσει τις διατροφικές μας συνήθειες και, κατά συνέπεια, το βάρος μας.

Όταν συγκρίνετε το δράμα και την κωμωδία, ο συναισθηματικός αντίκτυπος και οι ψυχολογικές αντιδράσεις που προκαλούν μπορεί να οδηγήσουν σε διαφορετικές διατροφικές συνήθειες.

Παρόλο που δεν είναι τόσο απλό να πούμε ότι η παρακολούθηση ενός είδους οδηγεί άμεσα σε μεγαλύτερη αύξηση του σωματικού βάρους, νέα έρευνα για την "συναισθηματική διατροφή" δείχνει ότι υπάρχει κάποιου είδους σύνδεση με το τι και πόσο τρώμε ανάλογα με το είδος του θεάματος που παρακολουθούμε.

Τι είναι η συναισθηματική διατροφή

Η συναισθηματική κατανάλωση/ διατροφή αναφέρεται στην τάση να χρησιμοποιούμε το φαγητό για να αντιμετωπίσουμε τα συναισθήματα και όχι την πείνα.

Συναισθηματικά ερεθίσματα όπως η θλίψη, το άγχος, το στρες και η ευτυχία μπορούν να μας ωθήσουν να τρώμε π.χ. σνακς, ακόμα και όταν δεν πεινάμε σωματικά.

Οι ταινίες, ως συναισθηματικές εμπειρίες, μπορούν να ενεργοποιήσουν αυτές τις συναισθηματικές αντιδράσεις, επηρεάζοντας το αν θα στραφούμε στο φαγητό παρηγοριάς ή αν θα υπερκαταναλώσουμε.

Παρακολουθώντας δράμα: Η παγίδα του Comfort Eating (φαγητό παρηγοριάς)

Οι δραματικές ταινίες είναι γνωστές για τη συναισθηματική τους ένταση. Συχνά απεικονίζουν σπαραγμό, απώλεια και άλλες συναισθηματικές εμπειρίες που μπορούν να προκαλέσουν συναισθήματα θλίψης ή άγχους στον θεατή.

Αυτές οι αυξημένες συναισθηματικές καταστάσεις μπορεί να κάνουν τους ανθρώπους πιο πιθανό να στραφούν στο φαγητό για παρηγοριά - μια συμπεριφορά που αναφέρεται ως κατανάλωση άγχους ή κατανάλωση παρηγοριάς.

Όταν παρακολουθούν ένα δράμα, ειδικά ένα ιδιαίτερα βαρύ ή συγκινητικό, οι θεατές μπορεί να βιώσουν μια αυξημένη συναισθηματική αντίδραση που μπορεί να οδηγήσει στην επιθυμία για τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη ή λιπαρά.

Αυτές οι τροφές παρηγοριάς, όπως το παγωτό, τα πατατάκια ή η σοκολάτα, συχνά συνδέονται με θετικά συναισθήματα και μια αίσθηση ανακούφισης, βοηθώντας μας να αντιμετωπίσουμε τα αρνητικά συναισθήματα.

Διαβάστε περισσότερα στο esquire.com.gr