Follow us

Μικρές ντουλάπες, μεγάλη οργάνωση | Tips για αξιοποίηση χώρου τώρα που κατεβάζεις τα χειμωνιάτικα

Αξιοποίησε κάθε εκατοστό της ντουλάπας σου και θα δεις πόσο πιο εύκολη θα γίνει η καθημερινότητά σου!

οργανωση ντουλαπας iStock

Η ώρα για την αλλαγή των ρούχων έφτασε και όλοι μας ετοιμαζόμαστε να κατεβάσουμε σιγά σιγά τα χειμωνιάτικα ρούχα από το πατάρι. Όμως, τι γίνεται αν η ντουλάπα σου είναι μικρή και δε χωράει όλα όσα χρειάζεσαι για τη νέα σεζόν; Με μερικές έξυπνες λύσεις, μπορείς να οργανώσεις ακόμα και τον πιο μικρό χώρο σαν επαγγελματίας. Δες παρακάτω πώς θα αξιοποιήσεις κάθε γωνιά της ντουλάπας σου.

1. Κρεμάστρες πολλαπλών επιπέδων: Η μαγική λύση για περισσότερο χώρο

Οι κρεμάστρες πολλαπλών επιπέδων είναι η απόλυτη λύση για μικρές ντουλάπες. Πρόκειται για κρεμάστρες που σου επιτρέπουν να κρεμάς πολλά ρούχα το ένα κάτω από το άλλο, εξοικονομώντας πολύτιμο οριζόντιο χώρο. Ιδανικές για παντελόνια, φούστες, κασκόλ και φουλάρια, αυτές οι κρεμάστρες σου επιτρέπουν να αποθηκεύεις περισσότερα ρούχα κάθετα.

Pro tip: Χρησιμοποίησέ τις για τα πιο βαριά σου χειμωνιάτικα ρούχα, όπως μάλλινα πουλόβερ και χοντρά παντελόνια, τα οποία πιάνουν πολύ χώρο αν είναι διπλωμένα στα ράφια.

2. Κουτιά και οργάνωση κάτω από το κρεβάτι

Ο χώρος κάτω από το κρεβάτι είναι ένας κρυμμένος θησαυρός για αποθήκευση. Μπορείς να βρεις ρηχά, πλαστικά κουτιά με ροδάκια, ειδικά σχεδιασμένα για να χωρούν εκεί, τα οποία είναι ιδανικά για ρούχα που δεν θα χρειαστείς άμεσα. Μπορείς να τα γεμίσεις με τα καλοκαιρινά σου ρούχα, παπούτσια ή και αξεσουάρ που δεν θα χρησιμοποιήσεις για κάποιο καιρό ή για τα χειμερινά που δεν φοράς συχνά.

Pro tip: Χρησιμοποίησε αεροστεγείς σακούλες για να μειώσεις τον όγκο των ρούχων και να τα προστατέψεις από τη σκόνη και την υγρασία.

3. Κάθετες ράγες ή ράφια: Κερδίζεις χώρο εκεί που δεν υπολογίζεις

Αν η ντουλάπα σου έχει ψηλό ταβάνι, μπορείς να προσθέσεις μια δεύτερη ράγα για να κρεμάς περισσότερα ρούχα. Τα ρούχα που φοράς πιο σπάνια, όπως τα πολύ χοντρά πανωφόρια ή τα φορέματα, μπορούν να πάνε στη ράγα ψηλά, ενώ τα καθημερινά να μείνουν πιο χαμηλά και προσιτά.

Εναλλακτικά, αν προτιμάς ράφια αντί για κρεμάστρες, τοποθέτησε μερικά επιπλέον ράφια ή καλάθια πάνω ή κάτω από τις ήδη υπάρχουσες θέσεις. Τα έξτρα ράφια σου δίνουν την ευκαιρία να οργανώσεις μικρότερα αντικείμενα όπως κασκόλ, γάντια ή κάλτσες σε καλάθια ή θήκες αποθήκευσης.

4. Χρησιμοποίησε θήκες πόρτας

Οι θήκες που κρεμιούνται στην πόρτα της ντουλάπας είναι εξαιρετικά χρήσιμες για να αποθηκεύσεις παπούτσια, τσάντες ή και μικρότερα αξεσουάρ. Οι πολλές τσέπες σού επιτρέπουν να δεις τι έχεις, χωρίς να πρέπει να σκαλίζεις συνεχώς τα συρτάρια σου.

Pro tip: Εκμεταλλεύσου αυτές τις θήκες για πράγματα που χρησιμοποιείς συχνά, όπως κασκόλ, σκουφιά, ή ακόμα και αρώματα και καλλυντικά.

Διαβάστε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr